Οι μεταλλάξεις του Τσίπρα και τα επικίνδυνα παιχνίδια του

Οι μεταλλάξεις του Τσίπρα  και τα επικίνδυνα παιχνίδια του

Οι μεταλλάξεις του Τσίπρα και τα επικίνδυνα παιχνίδια του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση για τις μεταλλάξεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα επικίνδυνα παιχνίδια του, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς. Οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) και γαλουχήθηκε με τις Κομμουνιστικές Αρχές. Πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-1991 ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, που είχε προτείνει η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από τότε η πολιτική του πορεία είναι γεμάτη από μεταλλάξεις, με εξουδετέρωση και απομάκρυνση όσων πολιτικών του συντρόφων διαφωνούσαν με τους σχεδιασμούς του.

Μετάλλαξη πρώτη:
Το 1991, αποχώρησε από την Κομμουνιστική Νεολαία, μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ από το Συνασπισμό και αναλαμβάνει Γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Εκεί διαισθάνθηκε καλύτερη πορεία λόγω του χαλαρότερου κομματικού ελέγχου.

Τον Οκτώβριο του 2005, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος τον προτείνει στην ΠΓ του κόμματος, ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων. Παρά τις αντιδράσεις από τη Νομαρχιακή Αθηνών, με τη στήριξη του Αλέκου Αλαβάνου χρήστηκε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών.

Το Φεβρουάριο του 2008, στο 5ο συνέδριο του Συνασπισμού εκλέχθηκε Πρόεδρος με ανθυποψήφιό του το Φώτη Κουβέλη. Ο Αλέκος Αλαβάνος τον στήριξε και παρέμεινε Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Τσίπρας δεν ήταν ακόμη βουλευτής.

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν εκείνος, που αναβάθμισε τον Αλέξη Τσίπρα και ετοίμασε το έδαφος για να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, το 2009 διαφωνούν και ο Αλαβάνος αποχωρεί από το Συνασπισμό. Την ίδια τύχη είχε και ο Φώτης Κουβέλης.

Παρά την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος, δεν εγκατέλειψε τις ακραίες απόψεις και ρητορείες. Το Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησε τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την κατάργηση των ΜΑΤ!!!

Μετάλλαξη δεύτερη:
Το Σεπτέμβριο του 2014, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνίστατο στη διαπραγμάτευση του ελληνικού δημόσιου χρέους και σε ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης». Μία δέσμη πολιτικών και οικονομικών μέτρων, το κόστος εφαρμογής των οποίων ξεπερνούσε τα 20 δισεκατομμύρια, υποσχόμενος σε όλους τα πάντα. «Με ένα Νόμο, που θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές, θα καταργήσει τα μνημόνια» μας έλεγε.

Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 149 έδρες και σχημάτισε Κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που έλαβαν 13 έδρες.

Πρώτη μεγάλη αλλαγή του νέου Πρωθυπουργού ήταν να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, εισάγοντας τις Κομμουνιστικές Αρχές του αθεϊσμού. Αυτά διδάχτηκε από την πορεία του στην Κομμουνιστική νεολαία του ΚΚΕ.

Άρχισε τότε η περήφανη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, που μετονομάστηκε σε «Θεσμούς», αφού είχε υποσχεθεί να διώξει την Τρόικα. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ξεχάστηκε.

Έχοντας δίπλα του τα πρωτοκλασάτα στελέχη: τη Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρο της Βουλής, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Γιάνη Βαρουφάκη Υπουργό Οικονομικών, τον Πάνο Καμμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρόλο το ιδεολογικό χάος του ΣΥΡΙΖΑ με τις Αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν και ο Πρόεδρος Καμμένος έδειξε ότι η μόνη Αρχή του κόμματός του είναι να είναι υπουργός, το Γαβριήλ Σακελλαρίδη Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, διέσυρε τη χώρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με τους υπουργούς να έχουν ο καθένας τη δική του πολιτική. Με επιθέσεις κατά της Γερμανίας, εξύβριση από το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ του Υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, κοροϊδεύοντας ακόμη και την αναπηρία του. Αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό έφερε η νέα Κυβέρνηση.

Με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας μας με αμφίεση, που σχολιάστηκε σε όλο τον κόσμο, να πηγαίνει στα συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ λες και πήγαινε σε σχολική εκδρομή, να ηχογραφεί τα Συμβούλια του ECOFIN και να καταντήσουμε οι γραφικοί της Ευρώπης. Μάλλον επειδή δεν του έδιναν σημασία, για να περάσει η ώρα του έπαιζε με το κινητό του!!!

Και βέβαια, όλα με την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος με τον Αρχιτέκτονα της περήφανης πολιτικής Παναγιώτη Λαφαζάνη, έτρεχαν σε Κίνα και Ρωσία για να εξασφαλίσουν δάνεια και να στριμώξουν την Ευρώπη.

Παράλληλα οργανωνόταν το σχέδιο κατάληψης του Νομισματοκοπείου και η επιστροφή στη δραχμή.

Δεν είναι δυνατό ο Πρωθυπουργός της χώρας να μην είχε τον έλεγχο όλων αυτών των κινήσεων. Μήπως όλα αυτά αποτελούσαν και τις δικές του επιδιώξεις και ήταν το αποτέλεσμα των Κομμουνιστικών καταβολών του;

Αφού όμως έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, έκλεισε τις τράπεζες και έφερε το ηθικό των ελλήνων στο κατώτατο σημείο από ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους, δείλιασε, συνήλθε και κατάλαβε ότι όσα έλεγε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν παρά λόγια του πεζοδρομίου. Εκεί που οι περισσότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δραστηριοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Μετάλλαξη Τρίτη:
Με το φόβο μη γίνει ο Πρωθυπουργός της καταστροφής της χώρας, προκήρυξε δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν εγκρίνονται ή όχι τα μέτρα λιτότητας, που απέστειλαν με τη μορφή τελεσιγράφου οι δανειστές στην κυβέρνηση. Ο ίδιος πήρε σαφή θέση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, ελπίζοντας ότι οι πολίτες με το φόβο της επιστροφής στη δραχμή θα ψήφιζαν ΝΑΙ και θα απαλλασσόταν από το βραχνά της διακυβέρνησης. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρέθηκε εγκλωβισμένος. Συγκάλεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τελικά αποδέχτηκε την υιοθέτηση ενός νέου (τρίτου) μνημονίου μετά από ολονύκτια και πολύωρη διαπραγμάτευση κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Και φυσικά ως συνήθως, εξήγησε στον ελληνικό λαό ότι το ΟΧΙ που ψήφισαν ήταν για να μπορεί να διαπραγματευθεί το ΝΑΙ. Η κόκκινη γραμμή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ& Αποστατών του ΠΑΣΟΚ ξεθώριασε. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε την αλλοπρόσαλλη διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου της πρώτης αριστερής κυβέρνησης με 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετάλλαξη τέταρτη:
Ο πονοκέφαλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε ακόμη μεγαλύτερος. Πώς να πείσει τα στελέχη του όταν μέχρι το δημοψήφισμα όλοι μαζί, άλλα έλεγαν στον ελληνικό λαό;

Η μέθοδος γνωστή. Να εξουδετερωθούν τα στελέχη, που διαφωνούσαν με την αλλαγή πολιτικής και να στηριχθεί στο πολυκομματικό συνονθύλευμα που εύκολα ικανοποιείται με μια υπουργική ή κυβερνητική θέση. Μήπως τα χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αντιτίθεντο στα μνημόνια, δεν αποσκοπούσαν σε κάποια θέση; Αν όχι γιατί παραμένουν και στηρίζουν το νέο και σκληρότερο μνημόνιο;

Η εξουδετέρωση των διαφωνούντων συντρόφων έγινε με την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε και πάλι πρώτο κόμμα αυτή την φορά με 145 έδρες. Συνεργάστηκε ξανά με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι έλαβαν 10 έδρες.

Ο σκοπός επετεύχθη. Όλοι οι διαφωνούντες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κόμμα. Το κενό το κάλυψε «ψυχή τε και σώματι» ο Πάνος Καμένος με αντάλλαγμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετάλλαξη Πέμπτη:
Αυτή είναι και η πιο δύσκολη, γιατί ενδόμυχη επιθυμία του Τσίπρα είναι να το παίξει κέντρο-σοσιαλιστής. Για πόσο όμως θα μπορέσει να πείθει τους συνεργάτες του με την προσμονή κάποιας θέσης στην Κυβέρνηση ή τη Διοίκηση;

Όλοι αυτοί που τόσο εύκολα απαρνήθηκαν τις αρχές τους για να τον στηρίξουν, θα τον εγκαταλείψουν «εν μιά νυκτί», μόλις καταλάβουν ότι η εξουσία χάνεται και τότε θα φανεί «πόσο γυμνός ήταν ο βασιλιάς».

Με τη χώρα τι γίνεται;

Δυστυχώς εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί ο Τσίπρας να ανέτρεψε όλες του τις κόκκινες γραμμές, να έγινε υπάκουο παιδί των Βρυξελλών και να θέλει να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις. Όμως, ο σκληρός κομματικός πυρήνας δεν έχει ακόμη καμφθεί.

Τα ακούμε και τα βλέπουμε καθημερινά:

Ο Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας να αγωνίζεται να σταματήσει το διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ που προωθούσε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και αποτελούσε Κυβερνητική επιλογή.

Ο Σκουρλέτης μετά την ιλαροτραγωδία Δρίτσα – COSCO να παίζει παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη να έχει δηλώσει για την επένδυση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική: «Απαιτούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στην ακύρωση αυτής της δήθεν επένδυσης, που μόνο καταστροφή είναι για τη Χαλκιδική». Ο Πάνος Σκουρλέτης ακολουθώντας την ίδια γραμμή, να κλείνει τα μεταλλεία για επίδειξη πυγμής και να τρέχουν μετά όλοι μαζί να τα μπαλώσουν και να ανακαλέσουν το κλείσιμο.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, να σχολιάζει στο Facebook, για τη σύλληψη των καταζητούμενων Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη. «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη». Αυτή είναι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν προσπαθούν να την κρύψουν. Δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη μας τα έκτροπα στις Εθνικές παρελάσεις, με τις οργανωμένες επιθέσεις ακόμη και στην εξέδρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αυτά τα στελέχη θα βελτιώσει την παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα προσελκύσει επενδυτές θα έχει φωνή στο εξωτερικό για την προώθηση των Εθνικών μας θεμάτων;

Άπειρα παραδείγματα, που δείχνουν την έλλειψη κοινής γραμμής και ιδεολογίας στο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να αναφερθούν. Παραδείγματα, που καταρρακώνουν το ηθικό των πολιτών, εξαφανίζουν την ελπίδα, διώχνουν τους νέους από την Ελλάδα.

Βλέποντας τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας του κομματικού τους μορφώματος, γίνονται επικίνδυνοι. Τα βάζουν με τον τύπο και προσπαθούν να τον υποτάξουν, τους φταίει η δικαιοσύνη, διαμαρτύρονται όταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της.

Το άνοιγμα της συζήτησης για την τροποποίηση του συντάγματος τους καίει και φοβούνται μήπως τους γυρίσει μπούμερανγκ. Η διαχείριση του μνημονίου που υπέγραψαν, με τόσους διαφωνούντες βουλευτές είναι δύσκολη έως αδύνατη. Το μόνο που τους μένει είναι η αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες με την ελπίδα να προκληθεί αστάθεια και να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με τον εκλογικό Νόμο που ψήφισαν πρόσφατα, ώστε να αποκλείσουν το σχηματισμό Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτοί είναι οι πατριώτες, που δήθεν νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών μας, για την αναβάθμιση της παιδείας, για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Δυστυχώς για αυτούς ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Τους γνώρισε ως αντιπολίτευση του πεζοδρομίου και τους έζησε και ως Κυβέρνηση της αποδιοργάνωσης και της διάλυσης. Μήπως μπορούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν για ποιά μέτρα του κόμματός τους που αφορούν την περιοχή μας είναι υπερήφανοι, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης;

Όσο πιο γρήγορα αφυπνιστούν και οι τελευταίοι παραπλανημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο γρήγορα θα ανορθωθεί η χώρα μας σε όλους τους τομείς και θα αφήσουμε την παρέα του Τσίπρα στη μοναξιά τους και στην κρίση της ιστορίας».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες