Θανάσης Μπαράκας: «Μπορούμε για την οκτάδα...»

Θανάσης Μπαράκας: «Μπορούμε για την οκτάδα...»

Θανάσης Μπαράκας: «Μπορούμε για την οκτάδα...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Ο Θανάσης Μπαράκας πιστεύει σε μια διάκριση για την ποδηλασία τάντεμ στο Ρίο, βάσει των δηλώσεών του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο διαδίκτυο έκαναν κάποιοι από τους αθλητές της αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το Σεπτέμβρη. Ανάμεσά τους και ο Ροδίτης παραολυμπιανίκης στο στίβο, Θανάσης Μπαράκας, με συμμετοχή πια στη Βραζιλία για την ποδηλασία τάντεμ και πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Μετά το Παγκόσμιο του στίβου στο Σουόνσι, το 2014, ήμουνα σε δίλημμα αν θα συνεχίσω ή θα σταματήσω», εξηγεί ο Θανάσης Μπαράκας.
«Κάποια στιγμή με πήρε ο Γιάννης Πρώτος, ο αθλητής του στίβου, και μου είπε ότι ο Κώστας Τρουλινός ψάχνει έναν αθλητή να κάνουν μαζί ποδήλατο! Εγώ είχα διπλό ποδήλατο και παράλληλα είχα κάνει ποδήλατο παλιότερα, και μετά το Σίνδεϊ αλλά και το 1998. Έτσι, αρχές του Νοέμβρη του 2014, μετά από πολλή σκέψη και αφού είχα κατακτήσει σε όλες τις διοργανώσεις του στίβου το χρυσό μετάλλιο, αποφάσισα να σταματήσω τον στίβο και να αρχίσω την ποδηλασία. Μετά το Παγκόσμιο της Ουαλίας ξεκίνησα την ποδηλασία. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Εγώ προπονούμαι στη Ρόδο με πιλότο τον αδελφό μου και ο συναθλητής μου, ο Τρουλινός στο Ηράκλειο».

Σημαντικό είναι το ότι ο Θανάσης Μπαράκας αισιοδοξεί ότι μπορεί να φθάσει στην οκτάδα: «αν μπορέσουμε και κάνουμε 1.05 στο σπριντ, τότε μπορεί να φθάσουμε στην 8άδα. Στα χρονομετρημένα είναι διαφορετικά».

Η Παρασκευή Καντζά μετέχει για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς αγώνες. Μόνο που στη διοργάνωση του Ρίο δεν θα είναι με την ομάδα του στίβου αλλά με της ποδηλασίας.
Από παλιά ήθελα να κάνω ποδηλασία. Έτσι αγόρασα ποδήλατο και με την βοήθεια του Μπαράκα με βοήθησε να βρω μια πιλότο που ήθελε να κάνει ποδήλατο, την Βασιλική Βούτζαλη και ένα προπονητή, τον κ. Μπανούση, έτσι ώστε τον Μάρτη ‘’κατεβήκαμε’’ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Είχαμε σκληρή δουλειά. Παλέψαμε για να συγχρονισθούμε. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο. Έχουμε στόχο την οκτάδα. Αν και είμαστε πολύ λίγο καιρό στη ποδηλασία. Είμαι πολύ τυχερή που συμμετέχω για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς. Θέλω να δώσω σε όλα τα παιδιά της ελληνικής ομάδας συγχαρητήρια. Και να γυρίσουν με καλές αναμνήσεις από το Ρίο».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα