Μικροβιολόγοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον συναδέλφου τους

Μικροβιολόγοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον συναδέλφου τους

Μικροβιολόγοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον συναδέλφου τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3815 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν να τους καταβληθεί ως αποζημίωση το ποσό των 865.000 ευρώ

Αγωγή με την οποία ζητούν να τους καταβληθεί το συνολικό ποσό των 865.000 ευρώ ως αποζημίωση, κατέθεσαν χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου δύο μικροβιολόγοι σε βάρος συναδέλφου τους!

Η αγωγή κατατέθηκε χθες διά των δικηγόρων κ.κ. Κώστα Διακονή και Στέλιου Αλεξανδρή και αποτελεί την συνέχεια της μήνυσης που είχαν υποβάλλει οι δύο μικροβιολόγοι τον Γενάρη του 2016.
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί την δικαιοσύνη μετά την καταγγελία και την έγκληση που έκανε αρχικά η μηνυόμενη μικροβιολόγος η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε νησί της Δωδεκανήσου. Αφορμή για την ενέργειά της αυτή αποτέλεσε – σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στην μήνυση και στην αγωγή των δύο γιατρών ηλικίας 38 και 40 ετών- η απόφαση τους να ανοίξουν ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στο ίδιο νησί που διαμένει και η συνάδελφος τους.

Οι δύο επιστήμονες αφού προέβησαν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την χορήγηση αδειών τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στον οποίο υπάγονται, άρχισαν από το καλοκαίρι του 2015 να λειτουργούν το ιατρείο τους στο νησί, με την φυσική παρουσία τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα τους ενός μικροβιολόγου και τις υπόλοιπες 15 του έτερου ιατρού, όπως άλλωστε ορίζει και η σχετική νομοθεσία.

Ωστόσο οι ίδιοι αναφέρουν στην έγκλησή τους, πως αν και όλα έγιναν νομότυπα εντούτοις η συνάδελφος τους προέβη σε καταγγελίες «περί παράνομης λειτουργίας του μικροβιολογικού τους ιατρείου», στην συνέχεια πως «δόθηκε άδεια λειτουργίας χωρίς να υπάρχουν τα νόμιμα δικαιολογητικά» κ.α., ενώ απέστειλε και εξώδικο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ζητώντας να μάθει τα ονόματα των επιστημόνων που υπέγραψαν την άδεια λειτουργίας για το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Η καταγγελλόμενη ιατρός, σύμφωνα με τους δύο συναδέλφους της, δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού προχώρησε σε δυσφημιστικά και προσβλητικά για αυτούς σχόλια και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Καθώς όπως τονίζουν οι δύο γιατροί όλα αυτά θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη και στην εργασία τους, προσέφυγαν δια των δικηγόρων τους κ.κ. Κώστα Διακονή και Στέλιου Αλεξανδρή στην δικαιοσύνη. Έτσι κατέθεσαν αρχικά έγκληση με την οποία διαψεύδουν κατηγορηματικά την παράνομη λειτουργία που τους καταμαρτυρούσε η εγκαλουμένη, προσκομίζουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, που αποδεικνύουν τη λειτουργία του εργαστηρίου με νόμιμη άδεια και ζητούν με την έγκλησή τους να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της συναδέλφου τους για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίω.

Χθες ακολούθησε και η αγωγή των δύο μικροβιολόγων με την οποία ζητούν να τους καταβληθεί το ποσό των 300.000 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς, το ποσό των 200.000 ευρώ στην ομόρρυθμη εταιρεία που έχουν συστήσει «ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, την οποίαν υπέστη, εξαιτίας της εναντίον τους παράνομης, υπαίτιας και δυσφημιστικής συμπεριφοράς της μετά του νομίμου τόκου από την επίδοση της παρούσης και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως», καθώς και το ποσό των 65.000 ευρώ για την περιουσιακή ζημία, την οποία έχουν υποστεί από την απώλεια εισοδημάτων του μικροβιολογικού εργαστηρίου που έχουν ανοίξει σε νησί του νομού μας, «εξαιτίας της παρανόμου, υπαιτίου και δυσφημιστικής εις βάρος τους συμπεριφοράς της συναδέλφου τους, από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα».

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο