Ικανοποίηση για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου

Ικανοποίηση για την εξέλιξη  της τουριστικής περιόδου

Ικανοποίηση για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Από την αντιπεριφερειάρχη Μ. Παπαβασιλείου

Από τη Ρόδο θα μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του τον Οκτώβριο ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός RTL 104Belrin Hit Radio.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σταθμός το διάστημα από 2 έως 7 Οκτωβρίου θα μεταδώσει ζωντανά το πρωινό του πρόγραμμα διάρκειας πέντε ωρών.
Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 5 τα ξημερώματα και θα ολοκληρώνεται στις 10 το πρωί. Οι παραγωγοί της πρωινής ζώνης επέλεξαν τη Ρόδο καθώς εκτιμούν ότι οι υποδομές της θα ανταποκριθούν σε αυτό που αναζητά σε συνδυασμό με το ότι το νησί θα έχει ακόμα κόσμο τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό του σταθμού και οι συντελεστές της εκπομπής θα διαμένουν στο ξενοδοχείο Rodos Palace που ανέλαβε και τη φιλοξενία τους, ενώ η δράση υλοποιείται σε συνεργασία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τον ΣΕΤΕ.

Παπαβασιλείου: Η Ρόδος ξεπέρασε τα προβλήματα στην αρχή της σαιζόν…
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου εξέφρασε χτες την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, ενώ εμφανίστηκε και ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μήνα Οκτώβριο, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι εξίσου καλός.
«Η Ρόδος ξεπέρασε τα προβλήματα που φαίνονταν από την αρχή της σαιζόν ότι θα επηρέαζαν την τουριστική κίνησή της και προχωρά δυναμικά με έναν πολύ δυνατό Ιούλιο, Αύγουστο και απ’ ότι φαίνεται καλά θα εξελιχθεί ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος για το νησί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή οι τουρ οπερέιτορς αυξάνουν τις πτήσεις τους και για το μήνα Οκτώβριο.

Προσφυγικό: «το πληρώσαμε στην αρχή της σαιζόν»
Αναφορικά με τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η περιοχή μας…το πλήρωσε στην αρχή της σαιζόν. «Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ καλύτερα συγκριτικά με το τι έγινε μετά το κλείσιμο της Αιγύπτου και τα προβλήματα στην Τουρκία.
Το προσφυγικό μας έχει επηρεάσει, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναβγεί στην επιφάνεια» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιοχή μας είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τυχόν αύξηση των προσφυγικών ροών. «Βέβαια τα Δωδεκάνησα είναι αρκετά προετοιμασμένα, γιατί και στην Κω και στη Λέρο υπάρχουν τα Hot spot αλλά και η Ρόδος είναι προετοιμασμένη ώστε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί να το απορροφήσουμε χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ανησυχία» είπε.

Ανανεωμένη παρουσία στις εκθέσεις
Επίσης σε ότι αφορά τις εκθέσεις η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα έχει παρουσία σε όλες τις βασικές διοργανώσεις, σύμφωνα με την κα Παπαβασιλείου, η οποία ξεκινώντας την αναφορά της με την έκθεση του Λονδίνου δήλωσε τα εξής: «Ξεκινάμε με την έκθεση στο Λονδίνο όπου εκεί το νότιο Αιγαίο θα έχει μία διαφορετική παρουσία, μία φρέσκια και ανανεωμένη παρουσία, εκεί θα δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Η Ρόδος θα προβληθεί μέσα στο περίπτερο της περιφέρειας σχεδόν αυτόνομα.
Αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή για μία ακόμα φορά θα δείξουμε ποιοι είμαστε. Θα πάμε στις βασικές εκθέσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας» είπε επίσης η αντιπεριφερειάρχης η οποία έκανε γνωστό ότι η περιφέρεια θα έχει παρουσία και σε τρεις εκθέσεις εσωτερικού τουρισμού.
Η μία είναι η Greekexpo που γίνεται στην Αθήνα, η δεύτερη είναι η Filoxenia που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και Τρίτη είναι η Marathonexpo όπου το κάθε νησί θα παρουσιάσει τι αθλητικά δρώμενα υλοποιεί. Η Ρόδος θα παρουσιάσει τη διοργάνωση του μαραθωνίου της.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό