Συναυλία για την ενίσχυση του Ιδρύματος Υποτροφιών με την Αλεξάνδρα Γκράβας

Συναυλία για την ενίσχυση του Ιδρύματος Υποτροφιών με την Αλεξάνδρα Γκράβας

Συναυλία για την ενίσχυση του Ιδρύματος Υποτροφιών με την Αλεξάνδρα Γκράβας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή στο Καστέλο απο τη διεθνούς φήμης σοπράνο

Συναυλία για ιερό σκοπό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 του μήνα στο παλάτι του μεγάλου μαγίστρου με τη σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας.

Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης με τη συνοδεία του Πέτρου Μπούρα στο πιάνο θα τραγουδήσει τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου με σκοπό την ενίσχυση του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου.

Το ίδρυμα έχει μεγάλη ανάγκη οικονομικής στήριξης για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του και να βοηθήσει μεταπτυχιακούς φοιτητές των νησιών μας να σπουδάσουν, καθώς δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτηθεί από το δήμο.

Από το 1980 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει πάνω από 450 υποτροφίες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων ακόμα και των ίδιων των υπότροφων που ήρθε ο καιρός να στηρίξουν και αυτοί με τη σειρά τους το ίδρυμα τώρα που έχει ανάγκη.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες και ο δήμαρχος της Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος ως υπότροφος και εκείνος του ιδρύματος θυμήθηκε τα δύσκολα χρόνια τα οποία πέρασε για να σπουδάσει.

Φ. Χατζηδιάκος «Η καλή φίλη της Ρόδου»
«Η Αλεξάνδρα είναι καλή φίλη της Ρόδου που δε ξεχνά το ετήσιο ραντεβού της με το νησί μας. Της είχα ζητήσει να περάσει από τη Ρόδο παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, και να μας αφιερώσει μία συναυλία διαφορετική από τις άλλες που συνηθίσαμε.

Όπως ξεκίνησε σαν σοπράνο. Έτσι και φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο ίδρυμα υποτροφιών Δωδεκανήσου, γνωστό για τη δράση και τη λειτουργία του» είπε χτες ο δήμαρχος παρουσιάζοντας την κα Γκράβας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Όπως εξήγησε μετά τον Καλλικράτη το ίδρυμα δεν έχει πλέον φόρους, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει. «Έχει μόνο μία μικρή χρηματοδότηση από το επιμελητήριο και ότι εισφορές πάρουμε από δωρεές των φορέων ή φυσικών και νομικών προσώπων.

Ήταν μία δική μου πρόταση ο δήμος να διοργανώνει κάθε χρόνια μία εκδήλωση ως αντιστάθμισμα για αυτά που θα έπρεπε να προσφέρει για τη σπουδάζουσα νεολαία του τόπου μας.

Μόλις είπα τη σκέψη αυτή στην κα Γκράβας ήμουν σίγουρος για την απάντησή της και η παρουσία της θα ήταν χωρίς καμία αμοιβή» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

Α. Γρκάβας: «ένας συνδυασμός καλού σκοπού και μουσικής»
Από την πλευρά της η καλλιτέχνης στάθηκε ιδιαίτερα στην έννοια της προσφοράς και στην απόφασή της να στηρίξει με το τραγούδι της το ιστορικό ίδρυμα υποτροφιών Δωδεκανήσου. «Είναι ένας συνδυασμός καλού σκοπού και μουσικής που για μένα αυτό είναι αυτονόητο. Πρέπει να κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε, ο καθένας με τον τρόπο του. εγώ ξέρω να τραγουδάω και προσφέρω αυτό που μπορώ.

Θέλω να έρθουν οι Ροδίτες και να υποστηρίξουν τη βραδιά με την παρουσία τους για το σκοπό τον οποίο γίνεται η προσπάθεια» δήλωσε η κα Γκράβας και πρόσθεσε «Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους όχι μόνο για την Ελλάδα, και φιλοσοφία μου είναι πως «ότι δίνεις παίρνεις και ότι παίρνεις δίνεις». Δεν θα μπορούσα να το αρνηθώ όχι μόνο επειδή αγαπώ τη Ρόδο αλλά όταν μπορεί να προσφέρει κανείς πρέπει να το κάνει.
Η βραδιά θα περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορες χώρες και κουλτούρες που έχω συγκεντρώσει από τα ταξίδια μου σε συνδυασμό με τα ελληνικά τραγούδια».

Σ. Αϊβάζης: «η Αλεξάνδρα είναι ένας αγαπητός άνθρωπος…»
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Αλεξάνδρα Γκράβας είναι ένας αγαπητός άνθρωπος στη Ρόδο που σε κάθε κάλεσμά μας βρίσκεται δίπλα μας, παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα.
Μάλιστα έχει όπως είπε μία μοναδική επικοινωνία με το κοινό, μία αμεσότητα και αυτό την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο συμπατριώτης μας Μιλτιάδης Λογοθέτης η… ψυχή του ιδρύματος ο οποίος χαρακτήρισε λεπτή χειρονομία εκ μέρους της κας Γκράβας να έρθει και να βοηθήσει το ίδρυμα το οποίο όπως είπε στηρίζεται πλέον σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

«Δε δημιουργήθηκε από κληροδότημα κάποιου πλουσίου βγήκε από απλούς ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των φοιτητών μας και δημιούργησαν αυτό το ίδρυμα πριν από 35 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι στηριζόταν στους δήμους από το φόρο εισοδήματος τον οποίο ο Καλλικράτης κατήργησε και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουν.

«Μάλιστα είναι περίεργο ενώ οι δήμοι μπορούν και χρηματοδοτούν ποδοσφαιρικούς συλλόγους δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν ένα ίδρυμα υποτροφιών. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω» είπε ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα έχει δώσει πάνω από 450 υποτροφίες, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές αλλά τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε σε μεταπτυχιακές σπουδές που έχουν αντικείμενο θέματα Δωδεκανησιακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη γι’ αυτό και ο χώρος παραχωρήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού και τις τοπικές υπηρεσίες του. όμως όπως είπε ο δήμαρχος θα ζητηθεί η εθελοντική εισφορά όσων παραβρεθούν αλλά και όσων θελήσουν να προσφέρουν για να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για τις υποτροφίες το ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων