Στην εταιρεία Globe William το κτίριο του παλιού συσσιτίου

Στην εταιρεία Globe William το κτίριο του παλιού συσσιτίου

Στην εταιρεία Globe William το κτίριο του παλιού συσσιτίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 988 ΦΟΡΕΣ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το Ακταίον

Η εταιρία Globe William του κ. Παμπρή αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για την ενοικίαση του κτιρίου του παλιού συσσιτίου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, κατά το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε χτες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο επιχειρηματίας προσέφερε μίσθωμα 3.001 ευρώ μηνιαίως και ποσοστό 2% επί του ετήσιου τζίρου, με το διάστημα ενοικίασης του χώρου να ανέρχεται σε 12 χρόνια.
Στο διαγωνισμό που διεξήχθη για δεύτερη φορά μετά την ακύρωση της πρώτης διαδικασίας, έλαβαν μέρος συνολικά τρεις ενδιαφερόμενοι. Οι υπόλοιποι δύο ήταν οι επιχειρηματίες κ.κ. Καμπουρόπουλος και Μαργέλος αντίστοιχα.

«Η διαδικασία του διαγωνισμού για το συσσίτιο τελείωσε με επιτυχία. Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί γιατί υπήρχε μη φερεγγυότητα του εγγυητή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για τις προσπάθειές τους να βγει και δεύτερη φορά ο διαγωνισμός και να ευχηθώ στον επενδυτή καλές δουλειές και καλή επιτυχία στο έργο του» δήλωσε χτες μετά το τέλος του διαγωνισμού ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κούρτης ο οποίος πρόσθεσε «Θα περιμένουμε για διάστημα δέκα ημερών αν γίνουν ενστάσεις, και μετά θα υπογράψουμε τη σύμβαση για να μπει ο επιχειρηματίας άμεσα στο ακίνητο».

Τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το Ακταίον
Κατόπιν ερώτησης για την πορεία των εργασιών στο Ακταίον ο κ. Κούρτης απάντησε ότι αυτές βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο. «Οι επεμβάσεις και οι κατασκευές είναι πολύ μεγάλης κλίμακας και θεωρούμε ότι η διαδικασία θα πάει λίγο πίσω. Δηλαδή εκεί που υπολογίζαμε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, εκτιμώ ότι θα πάμε πίσω γύρω στον ενάμιση μήνα αλλά αυτό που θα εισπράξουν όλοι θα είναι κάτι πολύ θετικό» δήλωσε προσθέτοντας ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά από τους επενδυτές και ότι θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι. Όπως είπε ξηλώθηκαν όλα τα αυθαίρετα ενώ λαμβάνεται μέριμνα και σε θέματα στατικότητας. Στα σχέδια μάλιστα περιλαμβάνεται και παιδική χαρά Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο κ. ΚούρτηςΟ κ. Κούρτης


Αυξήθηκαν οι εισπράξεις
Παρεμπιπτόντως ο κ. Κούρτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση των εισπράξεων παρά το γεγονός ότι οι τουρίστες δεν είναι όπως είπε υψηλής εισοδηματικής στάθμης. «Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ο τουρισμός που δεν είναι ποιοτικός και ότι το καλύτερο, καταφέραμε στο δεύτερο τρίμηνο να αυξήσουμε τα έσοδα και εκεί που η εταιρία ήταν ζημιογόνα να αποκομίσουμε κέρδη.

Δηλαδή το πρόσημο είναι θετικό με μία αύξηση γύρω στο 18%. Αυτό μας ευχαριστεί αλλά υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Σχέδια για αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αξιοποίηση των πηγών Καλλιθέας με αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων.

«Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στις πηγές Καλλιθέας, φτιάχνοντας τους εξωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα το πάρκινγκ. Έχουν γίνει μελέτες και θα είμαστε έτοιμοι για το έργο στο τέλος του Οκτώβρη» δήλωσε ο κ. Κούρτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι προβλέπεται και η διαμόρφωση του κτιρίου που βρίσκεται αριστερά των πηγών και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και στο οποίο θα λειτουργεί εστιατόριο.

«Έως το Μάρτιο πιστεύω να έχουμε ολοκληρώσει τα έργα φτιάχνοντας και το κτίριο που βρίσκεται αριστερά. Έχουμε βγάλει τις άδειες ανακατασκευής ώστε να δημιουργηθεί ένα εστιατόριο, μία ψαροταβέρνα που θα ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα των πηγών Καλλιθέας» δήλωσε ο κ. Κούρτης κάνοντας γνωστό ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα και στις ιαματικές πηγές. Όπως είπε θα πραγματοποιηθούν ραντεβού με υποψήφιους επενδυτές για να καταθέσουν τις ιδέες τους και να προχωρήσει η ανάδειξη του μνημείου.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο