Eξαιρετικά τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους της περιοχής μας

Eξαιρετικά τα αποτελέσματα για  τους υποψήφιους της περιοχής μας

Eξαιρετικά τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους της περιοχής μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 947 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών της περιοχής μας, οι οποίοι και φέτος κατάφεραν να εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αρκετοί εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους και με πολύ καλή σειρά!

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα των βάσεων που ανακοινώθηκαν προχθές, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία των Λυκείων τα οποία και φέτος εμφάνισαν μία πολύ καλή εικόνα σε ότι αφορά τις επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών τους.

Με αφορμή τις επιτυχίες αυτές ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Βενετοκλείου (1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 (επιτυχόντες και μη επιτυχόντες), τους άξιους καθηγητές τους ,τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες τους σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτή την διαδικασία βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Σημασία έχει η προσπάθεια , ο αγώνας και η διεκδίκηση.
Σχετικά με τα αποτελέσματα της εισαγωγής μαθητών του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ στα ΑΕΙ : Οι

μαθητές και οι μαθήτριες του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου ΓΕΛ Ρόδου) για μια ακόμη χρονιά είχαν μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Σε σύνολο 118 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι επιτυχόντες ήταν 102 (ποσοστό 87%).

Μεταξύ των επιτυχόντων είχαμε πολλές επιτυχίες στις λεγόμενες Μεγάλες Σχολές: Ιατρικές Σχολές 3 επιτυχόντες, Νομικές Σχολές 3 επιτυχόντες, Φαρμακευτική 2 επιτυχόντες, Κτηνιατρική 1 επιτυχών, Πολυτεχνείο 7 επιτυχόντες, Μορ. Βιολογία-Βιολογία 6 επιτυχόντες, Γεωπονική 2 επιτυχόντες, Φιλολογικές και σχολές Ψυχολογίας 11 επιτυχόντες, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μαθηματικών 11επιτυχόντες.

Επίσης πολλοί μαθητές ήταν επιτυχόντες στις Οικονομικές σχολές, Πληροφορικής και όλες τις σχολές που ήταν επιλογή των υποψηφίων.

Κλείνοντας ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά μας, στις οικογένειές τους στους άξιους καθηγητές του σχολείου που ήταν αρωγοί καθ’ όλη την διάρκεια της μαθητικής τους πορείας στο ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Καλή δύναμη και καλές σπουδές σε όλους».

Συγχαρητήρια μηνύματα
Mε αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας και ιδιαίτερα τα παιδιά της Δωδεκανήσου. Έδωσαν τη μάχη και την κέρδισαν. Συνεχίζουν την πορεία τους για την κατάκτηση της γνώσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εύχομαι σε όλους και όλες να έχουν καλή τύχη και πάντα επιτυχίες. Σε μια κρίσιμη εποχή για τον τόπο, οι επιτυχίες της νεολαίας μας δίνουν δύναμη και χαράζουν δρόμους για το μέλλον.

Ο αγώνας για την επιτυχία και τον εφοδιασμό γνώσεων είναι διαρκής, με πολλές προκλήσεις και ενδιαφέροντα. Ας συνεχίσουν έτσι: με συνέπεια, συνέχεια, οργάνωση και αποτέλεσμα. Ο 21ος αιώνας είναι αιώνας των μεγάλων αλλαγών και χαρακτηρίστηκε και ως αιώνας του ηλεκτρονικού διαφωτισμού. Ο αγώνας για μάθηση είναι επιτακτικός και αναγκαίος και απαραίτητος όσο ποτέ.

Πολλά μπράβο αξίζουν στους εκπαιδευτικούς που μόχθησαν, στήριξαν αυτά τα παιδιά και τους μεταλαμπάδευσαν γνώσεις αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον που στάθηκε δίπλα τους και σήμερα καμαρώνει και μοιράζεται τη χαρά τους.

Επίσης, οφείλω να απευθυνθώ και σε αυτούς τους μαθητές και μαθήτριες που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες. Μπορεί να μην κέρδισαν μια μάχη, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.

Χωρίς απογοητεύσεις και στεναχώριες, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Όλοι και όλες έχουν δυνατότητες. Πρέπει να πιστέψουν σε αυτές και να τις αξιοποιήσουν.
Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την Παιδεία και τη σπουδάζουσα νεολαία. Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον και απάντηση στην κρίση.»

Επίσης συγχαρητήρια και ευχές σε όλα τα παιδιά των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε σε μήνυμα του και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά από τα νησιά της Περιφέρειάς μας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και να τους ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή πορεία.

Θέλω να συγχαρώ επίσης και τα παιδιά που δεν πέτυχαν στην παρούσα φάση. Ευκαιρίες θα τους παρουσιαστούν πολλές.

Συγχαρητήρια όμως και στους γονείς που παρά την οικονομική κρίση κατάφεραν να σταθούν κοντά στα παιδιά τους».

Συγχαρητήριο Μήνυμα στους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων απέστειλε και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Συγχαίρω από καρδιάς όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύχρονης και κοπιαστικής διαδικασίας, καθώς και το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους, ενός νέου δρόμου αναζητήσεων, δημιουργίας και γνώσεων. Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουν το όνειρό τους, και να εκπληρώσουν με επιτυχία τους στόχους τους.
Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες τους συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός των επιτυχόντων συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, δείχνει ότι οι νέοι στο νησί μας επενδύουν στη γνώση και στην πρόοδο που αποτελούν τα σπουδαιότερα εφόδιά τους για το μέλλον. Ο τόπος και η χώρα μας έχει ανάγκη τις γνώσεις και τις ιδέες τους.
Απευθύνομαι επίσης σε όλα τα παιδιά, που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά και να τους καλέσω να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Η ζωή σας μόλις αρχίζει. Στο μέλλον θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες.
Καλή σταδιοδρομία σε όλους!»

Αλλά και η Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Νέας Δημοκρατίας Ρόδου, διά του προέδρου της κ. Ηλία Τσέρκη απεύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Μια ακόμα μαθητική γενιά νέων ανθρώπων από τη Ρόδο και τα νησιά μας, ετοιμάζεται για το ξεκίνημα μιας νέας πορείας.

Μέσα από μια απαιτητική εκπαιδευτική διαδικασία για τους ίδιους τους επιτυχόντες, αλλά και τις οικογένειές τους, οι απερχόμενοι μαθητές εγκαινιάζουν την ακαδημαϊκή τους διαδρομή, αποτελώντας την πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας.

Η τοπική οργάνωση Νέας Δημοκρατίας πόλεως Ρόδου συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Για εσάς που πετύχατε τους στόχους σας είναι μια μέρα χαράς, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας.

Η εισαγωγή σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία - ίσως η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ζωής σας.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους εσάς που κοπιάσατε, ξενυχτήσατε, αγχωθήκατε και στο τέλος δικαιωθήκατε καταφέρνοντας να πετύχετε τον στόχο σας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, όσοι θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται εντατικά με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι γονείς των νέων φοιτητών, όπου σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους. Ικανοποίηση πρέπει να αισθάνονται και όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και ολόκληρη την κοινωνία.

Για τους υποψηφίους που δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.
Καλή συνέχεια σε όλους και εις ανώτερα».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών