Εξετάστηκε η πορεία των λιμενικών έργων στα νησιά

Τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στη Ρόδο επισκεύθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος -λίγο πριν αναχωρήσει για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αστυπάλαια- και είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρό του κ. Μιχάλη Χριστοδούλου.

Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό και δημιουργικό κλίμα, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Εξετάστηκε η πορεία των λιμενικών έργων στα νησιά της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου. Επίσης συζητήθηκε και δρομολογήθηκε η επίλυση ζητημάτων αλλά και η ανάγκη επίσπευσης αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απρόσκοπτη υλοποίηση σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην ημερήσια διάταξη της σύσκεψης εξετάστηκε και η πορεία της κρουαζιέρας στην περιοχή μας (που το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσίασε κάμψη) και οι καλύτερες υπηρεσίες προς τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στα λιμάνια μας.

Τέλος, εν όψει και του προωθούμενου νόμου από την κυβέρνηση που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων, έγινε απολογισμός των μέχρι τώρα ενεργειών από τους συνεργαζόμενους φορείς της Αυτοδιοίκησης (Π.Ν.ΑΙ., Δήμοι, Λιμενικά Ταμεία). Κοινή άποψη είναι να αποσαφηνιστεί άμεσα το περιβάλλον που διέπει τη λειτουργία των υδροπλάνων και να προσδιοριστούν οι ρόλοι του κάθε φορέα, όπως επίσης να επισπευθούν οι διαδικασίες προς όφελος των νησιωτών μας.