Πλήρης απαξίωση του πολιτιστικού 4ημέρου στον Αρχάγγελο

Πλήρης απαξίωση του πολιτιστικού 4ημέρου στον Αρχάγγελο

Πλήρης απαξίωση του πολιτιστικού 4ημέρου στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2670 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου ΑΙΘΩΝΑΣ Νικόλαος Διμέλης

Θα ξεκινήσω την διαμαρτυρία μου στην έγκριτη εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ με την παρακάτω παροιμία “Καλοχαιρέτα τους πεζούς, όσταν καβαλίκευσες για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν εξεπεζεύσεις”.

Απευθύνομαι στους επικεφαλής των θεσμών με όποια ιδιότητα κι αν έχουν. Είσθε υποχρεωμένοι, από τη θέση ευθύνης που κατέχετε να τιμάτε με την παρουσία σας τους χαμάληδες του πολιτισμού (πολιτιστικού συλλόγου).
Σας πληροφορώ κύριοι, ότι η ελληνική ύπαιθρος παίρνει πνοή, από τους πολιτιστικούς συλλόγους που είναι κοιτίδες, κύτταρα πολιτισμού.
Εσείς τους βλέπετε αμυδρά, θεωρώντας ότι είναι για παρελάσεις, χορούς κι άλλα, ο κόσμος όμως τους συλλόγους τους σέβεται γιατί στους δύσκολους καιρούς που περνούμε μόνο οι σύλλογοι ενδιαφέρονται για την ψυχαγωγία του.

Το 2019 έρχεται και τότε θα εκφραστεί ο κόσμος ελπίζω όχι με αυτήν την μανία που τώρα δείχνει.
Φίλε Δήμαρχε γύρισες πλάτη και κοιτάς το δειλινό για να ηρεμήσεις από τη μη λειτουργία του Δήμου και έμαθα πως έκοψες τις άδειες των υπαλλήλων για να πάρει μπροστά η Δημοτική μηχανή. Αλλαξε τακτική και δες τον πολίτη, την καθημερινότητα και σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.
Σε περίμενα στον Αρχάγγελο να σου πω, από κοντά διάφορα, αλλά δεν πάτησες το πόδι σου. Ευτυχώς ήρθε ο πρόεδρος κ. Αργύρης Αργυρού και οι αντιδήμαρχοι Παρδαλός Στέργος, Διακοσταματίου Σάββας και έζησαν από κοντά το πλούσιο 4ήμερο.
Ο σύλλογος αυτές τις μέρες τίμησε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, χαρίσματα, τίμησε επιστήμονες-παρουσίασε χορευτικά, μουσικά, χορωδικά σχήματα, θέατρο στην τοπική διάλεκτο, ετίμησε την γυναίκα από το παρελθόν κ.ά.

Φίλε Γιώργη Χατζημάρκο χάθηκες πούγιουρου θα σου έλεγα στα Αρχαγγελίτικα. Είπα σ’ ένα Αντιπεριφερειάχη σου, όταν βρεθήκαμε στα εγακίνια του παραδοσιακού σπιτιού στην Παστίδα, ότι δεν πάτε καθόλου καλά και ελπίζω τα μηνύματα να τα έχεις πάρει. Πληροφορούμαι ότι, θα ρίξεις άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο του Αρχαγγέλου, σοβαρό έργο, μα που ζούμε στο Ν. Δελχί και δεν το πήρα χαμπάρι;
Γιατί δεν βοηθάς να ξεκινήσει το έργο της αποχέτευσης μαζί με τον Δήμο για να σε ευγνωμονούν μαζικά οι Αρχαγγελίτες και Αρχαγγελίτισες. Έμαθα επίσης καλέ μου φίλε, πως ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ο Μιχάλης Τσακίρης δύο φορές ήρθε να σε δει και ακόμα περιμένει. Σε ήθελε για το καμαρικό σπίτι έμαθα. Σε περιμένω στον Αρχάγγελο με το επιτελείο σου για να μιλήσουμε από κοντά, χωρίς εντάσεις με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Ο Μητροπολίτης άραγε μετά την τελευταία του παρουσία στον Αρχάγγελο, κατά το μήνα Μάρτιο, θεωρεί ότι όλα είναι καλά; Μήπως πρέπει να τα πούμε και με σας για τα τεκταινόμενα;
Τουλάχιστον ένα βράδυ έπρεπε Δέσποτά μου να ερχόσουνα, να αλλάξεις και παραστάσεις να δεις και τον κόσμο που σε αγαπά, να τιμήσεις και τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου που κατέχεις από το 2014.
Σήμερα πήρατε μια γεύση όλοι οι θεσμικοί με αυτήν την επιστολή - διαμαρτυρία. Απλώς σας υπενθυμίζω ότι στο πλοίο δεν είσθε μόνοι σας.
Ες αύριο τα σπουδαία.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"