Επεισοδιακή η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 655 ΦΟΡΕΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ Χατζημάρκου και Μαχαιρίδη

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αστυπάλαια.

Ενώ η διεξαγωγή της γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα, κατά τη συζήτηση του τρίτου θέματος που αφορούσε την έγκριση του στρατηγικού σχεδίου και την ενότητα του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ανέβηκαν οι τόνοι και ξεκίνησε αντιπαράθεση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αρκετές φορές αναφορά από τον κ. Μαχαιρίδη στα χρήματα που άφησε στα ταμεία της περιφέρειας ως περιφερειάρχης ο οποίος επεσήμανε ότι σπαταλούνται χωρίς να υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα, κάτι που ενόχλησε τον κ. Χατζημάρκο, ο οποίος τόνισε ότι και ο ίδιος ως πρόεδρος του επιμελητηρίου άφησε χρήματα στα ταμεία του και μάλιστα περισσότερα από όσα παρέλαβε αλλά δεν το επαναλαμβάνει συνεχώς.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε επίσης πως ενώ ο περιφερειάρχης προεκλογικά είχε πει ότι θα τεθεί τέρμα στις προγραμματικές συμβάσεις που συνήθιζε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή να υπογράφει, τελικά κάνει το αντίθετο, ξεπερνώντας ακόμα και την ίδια.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες οξεία αντιπαράθεση υπήρξε ανάμεσά τους και για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και για το θέμα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, κατά την οποία Χατζημάρκος και Μαχαιρίδης αντάλλαξαν πυρά.

Πάντως κατά την έντονη συζήτηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο τελευταίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όλα τα μεγάλα έργα στα νησιά έχουν τη σφραγίδα της δικής του θητείας, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Χατζημάρκο «μην έχεις άγχος για την επόμενη θητεία γιατί εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα» κάτι που εκλήφθηκε ως έμμεση δήλωση παραίτησης από τη διεκδίκηση της περιφέρειας.

Πάντως όπως έγινε γνωστό επειδή επί του τρίτου θέματος τοποθετήθηκε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η περιφερειακή σύμβουλος Λίτσα Φτακλάκη και όχι ο ίδιος ο κ. Μαχαιρίδης, αυτό θεωρήθηκε ότι αποτελεί σημάδι διαδοχής στην παράταξη με τον κ. Χατζημάρκο να κάνει σχόλιο περί… δαχτυλιδιού!

Σε ότι αφορά τα θέματα της συνεδρίασης εγκρίθηκαν όλα σχεδόν ομόφωνα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα της Αστυπάλαιας και της Πάτμου, κατά τη συζήτηση των οποίων παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοί τους κ.κ. Κονταράτος και Στόικος αντίστοιχα.

Μάλιστα σε ότι αφορά την Πάτμο αναδείχτηκε ιδιαίτερα το θέμα του υδατοδρομίου και την υδροδότηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη να επισημαίνει ότι η περιφέρεια θα στηρίξει το νησί στα προβλήματά του

Aπό τη συνεδρίαση στην ΑστυπάλαιαAπό τη συνεδρίαση στην Αστυπάλαια

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου