Τα «Ανεξήγητα»

Τα «Ανεξήγητα»

Τα «Ανεξήγητα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 102 ΦΟΡΕΣ

Δεν “χωράει” καμία ερμηνεία, πόσο μάλλον “δικαιολογία’, στην χωρίς προηγούμενο αδιαφορία ή περιφρόνηση των “κυβερνόντων” προς τους Ολυμπιονίκες μας. Τις ευχαριστίες των απλών συμπολιτών μας και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν η σημαντικότερη αναγνώριση της Αξίας και προπαντός του Ήθους των Ολυμπιονικών μας.

Βέβαια, θα προτάξει ο κάθε σώφρων σκεπτόμενος: «Τι περίμενες από έναν καταφανώς αγύμναστο Υπουργό Παιδείας; Περίμενες να “γκρεμίσουν” τα τείχη, για να μπουν οι Ολυμπιονίκες μας; Μα οι ιθύνοντες, “γκρέμισαν” πρώτα-πρώτα, τους άθλιους χώρους που ασκούνταν οι Ολυμπιονίκες μας, συνεχίζοντας μια τακτική “γκρεμίσματος”…»

Κι εδώ που τα λέμε, τύφλα νάχουν οι μπουλντόζες… Και βέβαια, μπαίνω στον πειρασμό ν; απαντήσω στο “θεωρητικό ερώτημα” περί “γυμναστικής’, πως η “γυμναστική της διάνοιας (αν διαθέτομε) είναι εξίσου σημαντική με τη γυμναστικής του φυσικού μας σώματος”.

Να θυμηθούμε τη φράση του Σοφοκλή, που απέδιδε στον Όμηρο: «Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί, η δε σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος» (= το να δείχνεσαι ντροπαλός ανάμεσα σε κακούς, δεν ωφελεί καθόλου, διότι η σιωπή η δική σου γίνεται τότε σύμμαχος του κακού, που φλυαρεί». Δεν πρέπει λοιπόν να σιωπούμε, για τα όσα “ανάρμοστα” πρατηρούμε.

Ο Αριστοτέλης, είχε πει: «Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: η φύση, η μάθηση και η άσκηση». Να ευλογούμε τον Πανάγαθο, που μας όρισε να ζούμε μέσα σε τούτη την πανέμορφη Φύση – τη Ελλάδα – αλλά δυστυχώς, η μάθηση γίνεται όλο και δυσκολότερο επίτευγμα, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο λιγοστεύει τις ώρες διδασκαλίας στα σχολεία, ουσιαστικά καταργεί τα ημερήσια και περιφρονεί την “άσκηση” όπως αποδεικνύεται.

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, στον «Ζαρατούστρα» έγραψε: «Ένα κεφάλι συνειδητά αδειανό, αξίζει περισσότερο από ένα κεφάλι γεμάτο άχυρα που περνάει τ” άχυρα για ιδέες» και μάλιστα καινοτόμες ιδέες, πρέπει να συμπληρώσομε εμείς.

«Η Ελλάδα είναι προπαντός έννοια πνευματική. Κι αν θέλετε η Πατρίδα να ξαναβλαστήσει, πασχίσετε να της δώσετε περιεχόμενο πνευματικό, να την καταστήσετε πεδίο ελευθέρας δράσεως και πνεύματος», γράφει ο Φ. Πολίτης στο βιβλίο του «Οι δάσκαλοι».

Μα τι μπορεί να περιμένει κανείς, από έναν Υπουργό Παιδείας, που δεν είναι Δάσκαλος; Να θυμίσουμε και τον αείμνηστο Γ. Παπανδρέου, που είχε πει στον «Λόγο Απελευθερώσεως, 18 Οκτωβρίου 1944»: «Εις τα Ελεύθερα Πολιτεύματα η πλειοψηφία κυβερνά, η μειοψηφία ελέγχει, αλλά το Κράτος, αι δημόσιαι λειτουργίαι δεν ανήκουν εις την πλειοψηφίαν ούτε εις την μειοψηφίαν.

Ανήκουν εις την Ιδέαν της Πατρίδος και υπηρετούν το σύνολον του Λαού». Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι Ολυμπιονίκες μας, ότι στις συνειδήσεις των απλών πολιτών, προβάλλονται ακριβώς όπως είναι: Γίγαντες του Ήθους και του Ολυμπιακού μας Πνεύματος.

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...