Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά των δύο τσιγγάνων

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά των δύο τσιγγάνων

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά των δύο τσιγγάνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Είχαν ληστέψει 52χρονη αλλοδαπή, την έριξαν στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε σε βάρος των δύο αθίγγανων οι οποίοι αφού λήστεψαν 52χρονη αλλοδαπή, την έριξαν στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή!

Οι δύο νεαροί ΡΟΜΑ ηλικίας 20 και 21 ετών προσήχθησαν συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Αναστάσιο Διάκο, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου., ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Οι αθίγγανοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν απολογούμενοι, και κρατούνται έως σήμερα το πρωί οπότε και θα περάσουν εκ νέου την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και οι δύο αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι δεν είχαν πλήρη επίγνωση των πράξεων τους καθώς προηγουμένως είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών φέρεται να δήλωσε πως η οικονομική ανέχεια ήταν αυτή που τον εξανάγκασε να αφαιρέσει το πορτοφόλι της 52χρονης καθώς χρειαζόταν χρήματα για την γυναίκα του η οποία γεννάει από ώρα σε ώρα.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά θα δώσουν εξηγήσεις σήμερα στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το βράδυ στις 25 Αυγούστου 2016 στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. Εκεί η 52χρονη αλλοδαπή από την Σερβία περπατούσε αμέριμνη μαζί με την κόρη της. Τις δύο γυναίκες εντόπισαν οι αθίγγανοι οι οποίοι κινούνταν από Κοσκινού προς Καρακόνερο με ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι δύο δράστες αφού πλησίασαν πεζοί την αλλοδαπή, της άρπαξαν το πορτοφόλι που κρατούσε και που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ (σύμφωνα με δήλωση της παθούσας), την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, την έσπρωξαν κάτω και επιβιβάστηκαν και πάλι στο αυτοκίνητο τους και τράπηκαν σε φυγή!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν την επομένη τον 20χρονο στην περιοχή του Κοιμητηρίου του Ταξιάρχη και τον 21χρονο στο Καρακόνερο και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των δραστών εντοπίστηκε η αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι δύο νεαροί δράστες.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο