Έλεγχοι γίνονται, αλλά... κανένας δεν συμμορφώνεται!

Έλεγχοι γίνονται, αλλά... κανένας δεν συμμορφώνεται!

Έλεγχοι γίνονται, αλλά... κανένας δεν συμμορφώνεται!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στη Μεσαιωνική Πόλη

Εκατοντάδες είναι οι έλεγχοι που έχουν διενεργήσει συνεργεία του Δήμου Ρόδου στη Μεσαιωνική Πόλη για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από τις αρχές της σεζόν, το ποσοστό συμμόρφωσης όμως, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κακούλη, είναι σχεδόν μηδαμινό!

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, χθες, ο ίδιος, σε δηλώσεις του, από την αρχή της σεζόν έχουν διενεργηθεί 450 με 500 έλεγχοι για κοινόχρηστους χώρους με το ποσοστό συμμόρφωσης να είναι σχεδόν μηδενικό!

Πάντως, διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα πάρουν σειρά οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες αφού, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, αρκετοί επαγγελματίες και εκεί επίσης δεν συμμορφώνονται ή δεν έχουν καν πληρώσει το νόμιμο κοινόχρηστο χώρο.

«Το μέγα ζητούμενο είναι ν’ αλλάξουμε νοοτροπία», δήλωσε, χθες, ο Αντιδήμαρχος ο οποίος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι οι έλεγχοι στους κοινόχρηστους χώρους συνεχίζονται και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι έλεγχοι αυτοί, επεκτείνονται και στα χωριά και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, το συνεργείο ελέγχου επισκέφθηκε δύο κοινότητες της δυτικής πλευράς, την τ.κ. Σαλάκου και τη δ.κ. Μαριτσών και, όπως είπε ο κ. Κακούλης, προς τιμήν τους οι επαγγελματίες εκεί είχαν τακτοποιήσει και τις πληρωμές αλλά ήταν και μέσα στα όρια του κοινόχρηστου χώρου που έχουν στη διάθεσή τους.
Σημειώνεται ότι ο κανονισμός λειτουργίας κοινοχρήστων χώρων υφίσταται και για όλες τις κοινότητες.

Ο κ. Κακούλης, ρωτήθηκε και για τυχόν επιθέσεις που δέχεται κατά τη διάρκεια των ελέγχων, και είπε ότι είναι γνωστό ότι, καθημερινά, και όχι μόνο κατά τη διενέργεια ελέγχων, οι περισσότεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται. Και είπε: «Θέλουν να υπάρχει…μία αναρχία, να μην τους ελέγχει κανένας. Μάλιστα, ειδικά στην πόλη της Ρόδου και τη Μεσαιωνική Πόλη, αρκετοί εκ των επαγγελματιών και οι “κακοί” επαγγελματίες, δεν έχουν καν πληρώσει το νόμιμο κοινόχρηστο χώρο που έχουν στη διάθεσή τους. Και δεν φθάνει αυτό, καταλαμβάνουν και πέρα του νόμιμου κοινόχρηστου χώρου κάποια μέτρα».

Σχετικά με το κυκλοφοριακό στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως είπε, πήγε αρκετά καλά φέτος όσο αφορά στα αυτοκίνητα, όχι όμως και για τα μοτοποδήλατα αφού δεν μπορούν να φυλάξουν όλες τις πύλες αλλά ακόμα και αν το κάνουν υπάρχουν συμπολίτες μας που με θράσος εισέρχονται και δημιουργούν πρόβλημα ακόμα και με τους φύλακες της ιδιωτικής εταιρίας.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι, τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν δύο σοβαρά κρούσματα με ξυλοδαρμούς, τα οποία είχαν να κάνουν με άγρα πελατών, το ένα στην Εβραίων Μαρτύρων και το άλλο στη Νέα Αγορά, στα οποία παρενέβη η Αστυνομία και προσήχθησαν οι εμπλεκόμενοι, ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής θα ζητήσουν ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. και εφόσον προβλέπονται κυρώσεις θα τις επιβάλλουν.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!