Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς;

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς;

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 512 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία για τα voucher χωρίς αντίκρυσμα

Την αγανάκτησή της για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τους παιδικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ φέτος, καταγγέλλει συμπολίτισσά μας.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά δεκάδες οικογένειες και στο νησί μας, για το οποίο όπως φαίνεται οι αρμόδιοι τα έκαναν θάλασσα.

Ειδικότερα αναφέρει στην επιστολή της τα εξής:
«Ονομάζομαι Σωτηρίου Ιωάννα. Έχω ένα παιδάκι δύο ετών και τεσσάρων μηνών.
Όπως και πολλές άλλες μαμάδες, έκανα τα χαρτιά μου για να μπει το παιδί μου σε παιδικό σταθμό μέσω εσπα. Με μεγάλη μου χαρά την Τετάρτη το βράδυ είδα ότι πήραμε το voucher. Την Πέμπτη λοιπόν από τις 8:00 το πρωί άρχισα να τηλεφωνώ σε παιδικούς σταθμούς αλλά όλες οι θέσεις μέσω εσπα ήταν ήδη πιασμένες. Τα μόρια δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για την επιλογή.

Οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που η ίδια η ΕΕΤΑΑ ενέκρινε για στη Ρόδο είναι λιγότερες από τα voucher που δόθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι πως αυτή τη στιγμή φαίνεται πως παιδάκια με περισσότερα μόρια θα χάσουν το voucher προφανώς λογω της έλλειψης γνωριμιών.

Προσπάθησα επανειλημμένα να επικοινωνήσω με την ΕΕΤΑΑ αλλά είναι αδύνατο να πιάσω γραμμή. Από κάποιο σταθμό μου είπαν πως θα μας έπαιρναν αν είχα συμπληρώσει στην αίτηση πρώτο τον δικό τους σταθμό. Όταν όμως εγώ συμπλήρωνα ηλεκτρονικά την αίτηση είχε μπλοκάρει η πτυσσόμενη λίστα και δε με άφηνε το σύστημα να επιλέξω δομές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και άλλες μαμάδες.

Επειδή ήταν προαιρετικό θεώρησα ότι δεν θα παίξει κάποιο ρόλο και δεν έκανα ένσταση. Μου είπαν πως η προθεσμία που έχουμε για να ισχύει το voucher είναι μέχρι την Τετάρτη. Θα πρέπει κάποιος να μας απαντήσει τι θα πρέπει να κάνουμε και τέλος πάντων να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για την αδικία αυτή.

Θα μπορούσε ίσως η εεταα να εγκρίνει κι άλλες θεσεις ή ακόμα και να δώσει voucher στο οποίο να αναγράφεται όχι μόνο βρεφικό αλλά και παιδικό στα παιδάκια όπως το δικό μου που είναι κοντά στα 2,5 ώστε να μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους και για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Επίσης για τους δημοτικούς σταθμούς μου είπαν από τα κεντρικά τους ότι δόθηκαν τρεις μέρες για να πάνε οι μαμάδες να κάνουν τη δήλωση κι ότι οι θέσεις θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Κοινώς και πάλι δεν παίζουν ρόλο τα μόρια αλλά οι γωριμίες και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Επίσης προκύπτει το ερώτημα, που θα πάνε τα λεφτά από τα χαμένα voucher! Τα χρήματα έχουν πιστωθεί για εμάς και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθούν προς όφελός μας. Παρακαλώ αν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσετε το γεγονός με την ελπίδα να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση
Σωτηρίου Ιωάννα».

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου