Νεαρός Αλβανός θα δικαστεί για ναρκωτικά

Νεαρός Αλβανός θα δικαστεί για ναρκωτικά

Νεαρός Αλβανός θα δικαστεί για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 12 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ που του επιβλήθηκε πρωτόδικα κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, θα επιχειρήσει να μειώσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το φθινόπωρο, 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Ο Αλβανός είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στην Κάλυμνο και τον Νοέμβριο του 2014 κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της καταδικαστικής απόφασης ο 24χρονος αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 17 Οκτωβρίου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η σύλληψη του νεαρού αλλοδαπού έγινε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί στην διάθεσή τους και η συντονισμένη επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 24χρονο αλλοδαπό στον οποίο και βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης (φιξάκι) βάρους 5 γραμμαρίων. Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• Οκτώ (8) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 35,8 γραμμαρίων
• Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες sim
• Το χρηματικό ποσό των 814 ευρώ
• Δυο (2) τηλεφωνικές ατζέντες και ένα (1) τετράδιο με πρόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών
• Μια (1) κάρτα εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλβανός είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε υπόθεση ληστείας στην Αθήνα για την οποία αποφυλακίστηκε το 2012 οπότε και μετακόμισε στην Κάλυμνο.
Μάλιστα για την υπόθεση αυτή ίσχυαν σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς, σε βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνης) με σκοπό την εμπορία, παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο