Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 114 ΦΟΡΕΣ

Στις εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου 2016, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στο χαιρετισμό του στην έναρξη του υψηλού καλλιτεχνικού και πνευματικού επιπέδου Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, ο Δημήτρης Γάκης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των εκδηλώσεων στον πολιτισμό και στην τουριστική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Θανάση Αναπολιτάνο, που μαζί με άλλους Δωδεκανήσιους ενεργούς πολίτες και καλλιτεχνικούς δημιουργούς, εμπνεύστηκαν την ιδέα του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο και στον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά που έχει συμβάλλει σημαντικά - μέσα από την ανάδειξη των ωραιότερων μουσικών έργων της χριστιανικής παράδοσης - στην καθιέρωση της Πάτμου διεθνώς σαν του πιο ιδανικού σημείου συνάντησης υψηλής τέχνης, μουσικής παράδοσης και πολιτισμού.

«Η μοναδικότητα και η αρτιότητα της διοργάνωσης, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού, αναδεικνύει το διπλό πολιτισμικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της παρουσίασης των ωραιότερων έργων της ορθόδοξης και της καθολικής μουσικής παράδοσης στην Πάτμο: Την ιερότητα του μαγευτικού χώρου που ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγγραψε την «Αποκάλυψή» του και τις δυνατότητες του θεματικού (θρησκευτικού - πολιτιστικού) τουρισμού, σαν ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο εξόδου από την κρίση στη νησιωτική μας περιφέρεια που διαθέτει πλούσια ιστορική και πολιτισμική παράδοση και μοναδικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και εκφράζοντας, είμαι βέβαιος, την επιθυμία και την πεποίθηση όλων μας, εύχομαι να συνεχιστεί η δημιουργική αυτή συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών, φορέων του πολιτισμού και της περιφέρειας, τόσο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής, όσο και στη στήριξη εκδηλώσεων και προγραμμάτων στην Πάτμο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου που θα προβάλουν τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό στα μικρά νησιά. Με δράσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά παραγωγικά πλεονεκτήματα τους και δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη με τη συνέργεια τουρισμού –πολιτισμού σ’ όλη τη Δωδεκάνησο», είπε ο Δημήτρης Γάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτμο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Πάτμου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες ακρίτες. Στη συνάντηση συζήτησαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση του Δήμου, καθώς και θέματα περιβάλλοντος και τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»