Τζάμπολ για τους έφηβους στα Δωδεκάνησα στις 22-23 Οκτωβρίου

Η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου συνέταξε και απέστειλε στα σωματεία της δύναμής της την προκήρυξη για το πρωτάθλημα εφήβων της σεζόν 2016-17, τα κυριότερα σημεία της οποίας αναφέρουν τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα Εφήβων, περιόδου 2016-2017, δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν τμήματα Εφήβων.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 22-23/10/2016, ημέρα Σάββατο ή Κυριακή.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016, ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.

Στη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν δύο (2) γήπεδα που θα χρησιμοποιούν σαν έδρα.

Σε περίπτωση που δε δηλωθεί δεύτερο γήπεδο, η ΤΕ ΕΟΚ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση προβλήματος του ενός γηπέδου, να ορίσει αγώνα του σωματείου σε άλλο γήπεδο με σκοπό την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Επίσης, δύο εμφανίσεις, μία ανοικτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες, και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.

Με τη δήλωση συμμετοχής, οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Τ.Ε. το καταστατικό και το Δ.Σ. του σωματείου τους.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις ως εξής:

Α) Α’ φάση – Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν σε δύο (2) ομίλους, ένα (1) Νοτίου συγκροτήματος κι ένα (1) Βορείου συγκροτήματος.

Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση – Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε Κλειστό Γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη και δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο.

Τα ζεύγη των δύο ημιτελικών θα είναι: Α1-Β2 και Β1-Α2 και Πρωταθλήτρια ομάδα θ’ ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2000 και τέσσερις (4) αθλητές του 2001 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

Η χρησιμοποίηση Παίδων στο πρωτάθλημα Εφήβων δεν αποτελεί πρόβλημα στην ΕΟΚ για τη σύγχρονη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα             Εφήβων (προκριματικά και τελική φάση) θα ισχύσουν οι προβλεπόμενες ηλικίες.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα δώδεκα (12) αθλητές.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνο δώδεκα (12) αθλητές που θ’ αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση η οποία θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στη Γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλητή για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

α) Το ποσό των μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής των ομάδων, καθώς και τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, θα καταβάλλονται από τα σωματεία.

β) Τα έξοδα διαιτησίας είναι για κάθε διαιτητή 10 ευρώ και για κάθε κριτή 8 ευρώ.

γ) Τα έξοδα οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών ανέρχονται στο ποσό των 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο και καλύπτονται από τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ, που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.