Μαγικές Βραδιές Μουσικής  στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου έως τις 12 Σεπτεμβρίου

Το Διεθνέ́ς Φεστιβαάλ Ρό́δου ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007, στο νησί των Ιπποτών, με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη , η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες  όπως: η Καμεράτα   Armonia Atenea (πρώην Καμεράτα του ΜΜΑ), η Συμφωνική́ Ορχήστρα της ΕΡΤ, ο διεθνούς φή́μης  πιανί́στας Cyprien Katsaris, ο διακεκριμένος σολίστ πιάνου Δημήτρης Σγούρός, η ορχήστρα “Viento de Tango” από την Ιταλία,  το Αναγεννησιακό Φωνητικό Μουσικό Σύνολο “CantArte” από  τη Γερμανία, το “Diphono” από τη Ν. Υόρκη  είναι μερικά από  τα σχήματα  και τους καλλιτέχνες που έχουν παρουσιασθεί  στο φεστιβάλ.

Ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης Paolo Micciche, τίμησε επίσης με την συνεργασία του το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2015, μαζί με  ένα καστ  διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστών από την Ιταλία και Γαλλία.

Το φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους  θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, κερδίζοντας με εξαιρετικά σχόλια την υποστήριξη των ΜΜΕ  και προσελκύει κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το  εξωτερικό.

Το Διεθνέ́ς Φεστιβάλ Ρό́δου 2016, θα πραγματοποιείται από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου στο  Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. Δ/νση της Συμβούλου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Πηνελόπης Σερδάρη,  υπό́ την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα και οργανώ́νεται από́ τον μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό για την διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού́, «Διεθνές Φεστιβά́λ Ρό́δου» και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του οργανισμού “Ρόδος 2021 υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”

Τιμώμενη χώρα  για το 2016 στο πλαίσιο του έτους “Ελληνορωσικής Φιλίας” είναι η Ρωσία, με επίτιμο καλεσμένο στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου, τον διακεκριμένο Ρώσο πιανίστα Vadim Palmov.

Σήμερα 7 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία, σε ένα πρόγραμμα Ισπανών και Λατινοαμερικανών συνθετών. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο ταλαντούχος  έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ουτίστας Αλέκος Βρέτος με τους εκλεκτούς  συνεργάτες του παρουσιάζει ένα  συναρπαστικό πρόγραμμα βασισμένο σε ένα  κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής, με μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού.

Την μουσική σκυτάλη παίρνουν στις 12 Σεπτεμβρίου οι “Fortissimo”, το δημοφιλές γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο, σε ένα εκρηκτικό σώου, με  κινηματογραφική  μουσική και  διεθνείς επιτυχίες της ροκ, ποπ, λάτιν μουσικής σκηνής.

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι με ελεύθερη είσοδο.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
6-12 Σεπτεμβρίου, 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Καλλιτεχνική & Γεν.Διεύθυνση:  
Πηνελόπη Σερδάρη

Πληροφορίες
www.facebook.com/rhodesinternationalfestival
www.rhodes.com.gr/festival
Συνδιοργάνωση: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
 
Υπό  την αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή Ουνέσκο, Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, Αθήνα

Με την υποστήριξη: ΕΟΤ, Ρόδος 2021 /Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Χορηγοί φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel, Cosmopolitan Hotel, Rodos Palace

Χορηγοί επικοινωνίας:Rhodes on line, Λυχνάρι FM , Εφημερίδα Ροδιακή

Χορηγία-θεματική πλαισίωση: “Μεσαιωνικό Ρόδο”

Χορηγοί: “Yachting Club Cafe” ΝΕ  Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου στηρίζει την υποψηφιότητα: Ρόδος 2021 /Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 7/9

Γιάννης Ανδρόνογλου / Ελλάδα    
Ρεσιτάλ κιθάρας
Ο Γιάννης Ανδρόνογλου ένας  από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία, ο οποίος  έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο, θα ερμηνεύσει έργα:Tarrega, Albeniz, Rodrigo, Ginastera

Σάββατο  10/9
Alekos Vretos Quartet  / Ελλάδα
Jazz, Arabic, Greek and Latin music
Ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής, με μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού. Η κυριαρχία των μουσικών σχημάτων και του αυτοσχεδιασμού ενισχύεται από την άμεση συνεργασία των μουσικών επί σκηνής, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Έργα: Vretos, Brahem, Dinkjian, Shaheen
Αλέκος Βρέτος ούτι
Δημήτριος Σεβδαλής πιάνο
Περικλής Τρίβολης μπάσο
Γεώργιος Μπινιάρης ντράμς

Δευτέρα 12/9
“Fortissimo” / Ελλάδα
Γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων
Το δημοφιλές γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων “Fortissimo”γνωστό και από τις εμφανίσεις του με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Vanessa Mae, οι Scorpions και οι Deep Purple, σε ένα εντπωσιακό σώου  με  κινηματογραφική  μουσική και  διεθνείς επιτυχίες της ροκ ,ποπ, λάτιν μουσικής σκηνής.
Μαρία Εκλεκτού βιολί
Μαρία Μητριζάκη βιολί
Αγγελική Βασιλειάδου βιόλα
Σύλβια Σουπίλα τσέλο