Δεύτερη στη λίστα με τα 10 top μικρά νησιά στη Μεσόγειο η Αστυπάλαια!

Δεύτερη στη λίστα με τα 10 top μικρά νησιά στη Μεσόγειο η Αστυπάλαια!

Δεύτερη στη λίστα με τα 10 top μικρά νησιά στη Μεσόγειο η Αστυπάλαια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Guardian

Τρία απο τα 10 μικρά και πιο όμορφα της Μεσογείου είναι ελληνικά, σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής Guardian, οι οποίοι ανέδειξαν με τις προτιμήσεις τους τη Σίφνο, την Αστυπάλαια και την Ύδρα.

Οι επιλογές αυτές δεν είναι πολύ γνωστοί προορισμοί, όμως με την απομόνωση που προσφέρουν και με τα τοπία τους, είναι το αντίδοτο στους πολύ γνωστούς Μεσογειακούς προορισμούς που γεμίζουν κόσμο.

Δείτε τις επιλογές νησιών...

1. Σίφνος

Η Σίφνος διαθέτει ένα μείγμα από πανέμορφες παραλίες και λίγες καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Στο νησι υπάρχουν εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας που θα σας οδηγήσουν σε απομακρυσμένες, ήσυχες παραλίες, υπάρχουν πανέμορφα ορεινά χωριά με δικές τους μπουτίκ και ταβέρνες.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας υπερβαίνουν τα 100 χλμ. και έχουν καλή σηματοδότηση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες για καθένα απο αυτά (όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας, το ενδιαφέρον, την απόσταση κτλ) καθώς κα λεπτομερείς χάρτες GPS που μπορεί να "κατεβάσει" κανείς.

Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται το μονοπάτι 4, που προσφέρει εξαιρετικη πανοραμική θέα, απομόνωση και οδηγεί σε 2 απομονωμένες παραλίες στη Φυκιάδα.

2. Αστυπάλαια

Αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας στα Δωδεκάνησα είναι το αρθρόποδο της Μεσογείου. Τρία λεπτά από την παραλία Λιβάδι βρίσκεται το ξενοδοχείο Καλντερίμι. Κατά τη διαμονή σας σε αυτό το απομονωμένο νησί, θα νιώσετε σε πλήρη αρμονία με τον κόσμο. Ανάμεσα στις ατραξιόν του νησιού είναι τα σπήλαιά του, με φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα σπήλαια ήταν πάντα τμήμα της ελληνικής μυθολογίας και η Αστυπάλαια έχει μερικά εξαιρετικά δείγματα.

3. Ύδρα

Αναζητήστε το πνεύμα του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα. Με τη βοήθεια των ντόπιων θα εντοπίσετε το σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 60.

Η Ύδρα, κοντά στην Πελοπόννησο, είναι ταξίδια μιας ώρας από τον Πειραιά. Δεν κυκλοφορούν το νησί αυτοκίνητα και το λιμάνι είναι γραφικό. Με πλωτό μέσο μπορείτε να μεταφερθείτε σε ειδυλλιακές παραλίες.

4. Τένεδος, Τουρκία

5. Σαλίνα, Ιταλία

6. Απομόνωση και προϊστορική τέχνη, Λεβάντσο, Ιταλία

7. Πορκερόλ, Γαλλία

8. Mια ημέρα στην Φορμεντέρα, Ισπανία

9. Βις, Κροατία

10. Κόρτσουλα, Κροατία

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τα έξοδα αποκατάστασης του εσωτερικού της Ι.Μ. της Παναγίας Πορταΐτισσας δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια