«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»:  Εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» για την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Μέσα από άρθρα και κοινωνικές ιστορίες της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

«Στηρίζω το παιδί που πενθεί», «Βάζω τέλος στην παιδική κακοποίηση», «Κανένα παιδί δεν θα εκφοβίζεται», «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Αντιμετωπίζω τον εθισμό στο διαδίκτυο», «Διαχειρίζομαι τη σχολική άρνηση», «Μαθαίνω ποια είναι τα υπερκινητικά παιδιά», «Μαθαίνω τι είναι η δυσλεξία» αποτελούν τις θεματικές των επιστημονικών άρθρων.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ζωντανή εκπομπή «Ρώτα το Χαμόγελο» όπου ψυχολόγοι του οργανισμού θα αναλύσουν το θέμα της σχολικής προσαρμογής και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των θεατών. Η δράση «Ρώτα το Χαμόγελο» απαριθμεί έως τώρα 18 εκπομπές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το Τμήμα Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε σχολεία πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης. Το α' εξάμηνο του 2016 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε 25.748 παιδιά στο πλαίσιο 793 επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

Πηγή:onmed.gr