Οι συναυλίες του καλοκαιριού στη Ρόδο

Οι συναυλίες του καλοκαιριού στη Ρόδο

Οι συναυλίες του καλοκαιριού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Από την 12ηχος αναφορικά με τις συναυλίες του καλοκαιριού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«ΜΑΤΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ...με αφορμή το τέλος των καλοκαιρινών μας συναυλιών θα θέλαμε να γράψουμε δυο λόγια για αυτό το ταξίδι, έτσι σαν την έκθεση που μας έβαζαν στο σχολείο, για το πως περάσαμε το καλοκαίρι!!

Λοιπόν κυρίες και κύριοι αυτό το μουσικό καλοκαίρι τα είχε ολα... συγκινησεις, εντασεις, χαρές, λύπες, επιτυχίες, αποτυχίες, γιουχαρισματα, χειροκροτήματα, καινούργιους φίλους, χαλασμένες γεννήτριες κ.α.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Αρχαίο στάδιο στις 12 Ιουλίου με καλεσμένους δυο από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα και Μαρία Φαραντούρη όπου λίγο η κακοδαιμονία ,λίγο η απειρία και η αστοχία με την γεννήτρια λίγο έλειψε να τινάξει την συναυλία (το μεγαλύτερό μας βήμα ως τώρα) στον αέρα.

Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια και τα δυο διαφορετικά είδη κοινού που συναντήσαμε, από την μία κόσμος ανυπόμονος να γιουχάρει,να φεύγει, να βρίζει όποιον του ήταν βολικός, να τα βάζει ακόμα και με τον κ. Νταλάρα, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε. Και από την άλλη κόσμος υπομονετικός, που έδειξε κατανόηση, με σεβασμό τόσο στο χώρο όσο και στους καλλιτέχνες και στο τέλος ανταμειφτήκαν παρακολουθώντας μια αξέχαστη συναυλία.

Αυτούς κρατάμε, τους πρώτους ήδη τους ξεχάσαμε .Θα θυμόμαστε τον αγώνα που έδωσε ο κύριος Χατζηδιάκος, χωρίς καμία υποχρέωση, για την αντικατάσταση της γεννήτριας έτσι ώστε στο τέλος να γίνει η συναυλία. Βέβαια πιο πολύ από όλα θα θυμόμαστε τον παρεξηγημένο κύριο Νταλάρα, ένα υπέροχο άνθρωπο, βαθιά πολιτισμένο, με άποψη ,απλό, φιλικό χωρίς ίχνος βεντετισμού μη έχοντας καμία σχέση με αυτά που μας παρουσιάζουν τα μέσα και την κυρία σε όλα της Μαρία Φαραντούρη., μια γυναίκα θωρακισμένη με πολύ δύναμη.

Αφού αντέξαμε τελικά, στις 22 Ιούλιου πήγαμε για πρώτη φορά στα Μαριτσά αυτή την φορά για να ροκάρουμε με τους Μπλε και τον φίλο μας Λάκη Παπαδόπουλο .Ήταν ότι χρειαζόμασταν, πετυχημένη βραδιά, υπέροχη Τζορτζια, καταπληκτικός Λάκης, άψογη συνεργασία με την ομάδα του Ηρακλή Μαριτσών.

Επόμενη στάση σε γνώριμα λημέρια, στους αγαπημένους φίλους μας πια στον Έμπωνα στις 31 Ιουλίου με τον σπουδαίο Σωκράτη Μάλαμα και την υπέροχη παρέα του σε μεγάλα κέφια. ... λίγες ημέρες πριν φύγει από την ζωή ο αγαπημένος μας φίλος ο Στάθης από την Μέθεξη παρών στη συναυλία από νωρίς είδε τον αγαπημένο του Σωκράτη, τα είπαν για αρκετή ώρα πίσω στα καμαρίνια και του αφιέρωσε και τραγούδι στην συνέχεια. .

Αθάνατος Στάθη... ..επίσης στον Έμπωνα χαρήκαμε όπως και κάθε χρόνο την συνεργασία μας και την χημεία μας με τα παιδιά της ομάδας, την Μαρία, την Μανωλιτσα, την Χρύσα που έσπασε το πόδι της στην αφισοκόλληση, το Μερκούρη που λέγεται πλέον Ερμής (τον βάφτισε ο Σωκράτης), και την παροπλισμένη λόγω εγκυμοσύνης Νεκταρία αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά…. και του χρόνου παιδιά.

Αφήνοντας πίσω τον Έμπωνα πάμε για πρώτη φορά στην Αρχίπολη καλεσμένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρέα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αφεντούλα Ραζέλη στο κατάμεστο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Πολύ ωραία στάση με ένα ακούραστο Σάββα και μια υπέροχη φιλοξενία από τις γυναίκες του χωριού……

Στις 20 Αυγούστου υποδεχτήκαμε τον αγαπημένο μας φίλο και νονό του 12ηχου Βασίλη Παπακωνσταντίνου μαζί με τον απολαυστικό Γιάννη Ζουγανέλη, σε μια άκρως πετυχημένη βραδιά από έναν άνθρωπο που έχει φάει τις συναυλίες με το κουτάλι, όσο κανένας άλλος. Γελάσαμε,, τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε σε μια πολύ ωραία βραδιά. .Ευχαριστούμε τον Τσαμπίκο, τον Γιώργο και τον Μιχάλη που αν και πρωτάρηδες συνεργαστήκαμε άψογα και σήκωσαν το βάρος αυτής της μεγάλης παραγωγής Μπράβο παιδιά.. Προτελευταία στάση του καλοκαιρινού μας μουσικού ταξιδιού, η επιστροφή μας στο Αρχαίο Στάδιο για την συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη σε μια συμπαραγωγή με το Aftofoto.

Ωραία βραδιά, χιλιάδες κόσμος, έμπειροι πλέον αυτήν την φορά όλα λειτούργησαν άψογα (ακόμα και η γεννήτρια ☺) ένας υπέροχος Γιάννης Χαρούλης που βγάζοντας την ενέργεια και την απλότητα που το χαρακτηρίζει εισέπραξε την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου μαζί με την πραγματικά εξαίρετη ομάδα μουσικών του. Ευχαριστούμε την Μαρία και την Αντριάνα για την άψογη συνεργασία καθώς επίσης και την αρχαιολόγο κ. Φαρμακιδου και το προσωπικό του αρχαίου σταδίου και την εφορείας αρχαιοτήτων

Πόσο πιο μελωδικά θα μπορούσαμε να κλείσουμε τον κύκλο των καλοκαιρινών μας συναυλιών, φιλοξενώντας στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου τον γλυκύτατο και σπουδαίο συνθέτη κιθαριστή κ. Νότη Μαυρουδή παρέα με την μοναδική Νένα Βενετσάνου και τον ανερχόμενο Γιώργο Τοσικιάν, σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ μελωδιών και ερμηνείας. Ευχάριστη έκπληξη τόσο η συμμετοχή του κιθαριστή Γιάννη Γιακουμάκη όσο και η συμμετοχή, όπως και στην συναυλία Νταλάρα-Φαραντούρη, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου υπό την διεύθυνση του κ. Καλαεντζή

Ευχαριστούμε την Μίκα και τον Θοδωρή για την επιμέλεια του κεράσματος καθώς και του χορηγούς που μας πρόσφεραν τα προϊόντα τους. Επίσης μεγάλη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι τελειώνοντας η συναυλία ο χώρος της Τάφρου ήταν πεντακάθαρος, αποδεικνύοντας πόσο συνειδητοποιημένο και πολιτισμένο ήταν το κοινό.

Κάπως έτσι το μουσικό καράβι του Δωδεκάηχου ,παρ’ όλες τις τρικυμίες, τελείωσε το καλοκαιρινό του ταξίδι και φέτος φτάνοντας στο προορισμό του με επιτυχία! Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του, τους χορηγούς μας ,τους χορηγούς επικοινωνίας και ιδιαίτερα το ραδιόφωνο Λυχναρι, την ελληνική ομάδα διάσωσης, τον Δήμο και το ΔΟΠΑΡ, Ολα τα παιδιά που εργαστήκαν και βοήθησαν σε όλες τις συναυλίες και όλους εσάς που εκ παραδρομής μπορεί να σας ξεχάσαμε ….δεν έχουμε παράπονο από κανέναν .. πολύτιμη η βοήθεια όλων… Σας ευχαριστούμε!!! Συνεχίζουμε δυνατότεροι και σοφότεροι...»

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη