Οι πυροσβέστες της Ρόδου στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις των Σωμάτων ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση εκπροσωπώντας τους πυροσβέστες από τα Δωδεκάνησα συμμετείχε με τον Πρόεδρο Χατζηκυριάκο Ιωάννη και τον Ταμία Κωνσταντάκη Παναγιώτη, στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ως τόπος συνάντησης ορίστηκε  η πλατεία της Αρχαίας αγοράς όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των ένστολων πραγματοποίησαν αγωνιστικούς χαιρετισμούς και επέδωσαν  ψήφισμα διαμαρτυρίας στα εκεί γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.  Εν συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη πορεία με τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και κατατέθηκε στο άδειο γραφείο της Υπουργού η απόφαση του ΣΤΕ.  

Τέλος πάρθηκε απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αυτή τη φορά στην Αθήνα, όπου η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου θα δηλώσει ξανά δυναμικό παρόν.