Στον ανακριτή οι τρεις Γεωργιανοί που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη

Στον ανακριτή οι τρεις Γεωργιανοί που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη

Στον ανακριτή οι τρεις Γεωργιανοί που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Έχουν ασκηθεί εναντίον τους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Σήμερα θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθούν οι τρεις Γεωργιανοί διακινητές που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, ανοικτά της Ρόδου.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 25, 33 και 35 ετών, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα είχε τραυματιστεί στο χέρι και είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σε βάρος και των τριών συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτης χώρας τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους κατά συναυτουργία (για τον 35χρονο και τον 25χρονο) αντίσταση κατά της αρχής (για τον 35χρονο), επιχείρηση παράνομης εισόδου εξόδου από την Ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις κατ’ εξακολούθηση (για τον 35χρονο και τον 25χρονο) και άπαξ (για τον 33χρονο), παραβίαση περιορισμών διαμονής (για τον 33χρονο).

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 35χρονο και τον 25χρονο παρίσταται ο κ. Δημήτρης Αντώνογλου.

Όπως είναι γνωστό, ο εντοπισμός των τριών διακινητών έγινε πέντε λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στη θαλάσσια περιοχή της Ιξιάς Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο διενεργούσε περιπολία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη Σύνοδο των Υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αραβικών κρατών που διεξαγόταν στο νησί μας, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος με τρεις επιβάτες να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας.

Άμεσα το πλωτό του Λιμενικού πλησίασε το ταχύπλοο και με τη χρήση αρχικά σειρήνας και οπτικών και ηχητικών σημάτων του ζήτησε να σταματήσει να κινείται. Το ταχύπλοο όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες των λιμενικών τις οποίες και αγνόησε αλλά επιχείρησε και να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη του ταχυπλόου, το οποίο αποπειράθηκε και να εμβολίσει επανειλημμένα το σκάφος του Λιμενικού.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και τους συριγμούς, το ταχύπλοο δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε τις προσπάθειες εμβολισμού που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους από στελέχη του Λιμενικού– όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις – με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε, επιβιβάστηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς.

Ο 25χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου και φρουρούμενος, ενώ οι άλλοι δύο, 33 και 35 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο διενήργησε και τη σχετική προανάκριση.

Ήθελαν να βοηθήσουν το φίλο τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις Γεωργιανοί αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και εξεταζόμενοι από τους Λιμενικούς φέρονται να δήλωσαν πως το μόνο που ήθελαν ήταν να βοηθήσουν τον 33χρονο να μεταβεί στην Τουρκία και από εκεί να πάει στην πατρίδα του.

Ο 35χρονος που ήταν και ο χειριστής του ταχυπλόου είπε πως το είχε ενοικιάσει για δύο ημέρες από κάποιον Τούρκο και πως ήρθε μαζί με τον 25χρονο στη Ρόδο προκειμένου να παραλάβουν τον 33χρονο συμπατριώτη τους και να τον μεταφέρουν στη γείτονα χώρα. Όταν είδαν τους λιμενικούς φοβήθηκαν, όπως είπαν για αυτό και δεν σταμάτησαν παρά μόνο όταν χτυπήθηκε ο 25χρονος φίλος τους.

Αλλά και ο 33χρονος προανακριτικά ισχυρίστηκε τα ίδια ενώ δήλωσε ότι είχε έρθει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο από τον Πειραιά με πλοίο της γραμμής και ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του μέσω Τουρκίας. Σε ότι αφορά την παραλία της Ρόδου όπου βρισκόταν και τον πήραν οι δύο άλλοι Γεωργιανοί, είπε πως με εφαρμογή του κινητού τους έστειλε το στίγμα του. Οι Λιμενικοί τους εντόπισαν την ώρα που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ ουδείς πήρε ή έλαβε χρήματα για αυτή τη μεταφορά. Και οι τρεις Γεωργιανοί δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους και ζήτησαν συγγνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος αποφυλακίστηκε αρχές Φεβρουαρίου 2016 από τις φυλακές Ναυπλίου και σε βάρος του ισχύουν περιοριστικοί όροι, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και φυλάκιση 7 μηνών για διακεκριμένη κλοπή και πλαστογραφία.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών