Κινδυνεύει να χαθεί ένα όμορφο ψηφιδωτό στον πεζόδρομο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου

Έτοιμο να «εξαφανιστεί» είναι το ψηφιδωτό σχέδιο στον πεζόδρομο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Ρόδο. Την άμεση παρέμβαση του Δήμου, ζήτησε κάτοικος της περιοχής προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

 

Το συγκεκριμένο ψηφιδωτό, βρίσκεται ακριβώς στην μέση του πεζόδρομου, όπου καθημερινά περνάνε πολλοί περαστικοί για να ξεκουραστούν, καθώς χρησιμοποιείται και σαν μικρό παρκάκι.

Ένα-ένα ξεκίνησαν τα πετραδάκια να διασκορπίζονται, με αποτέλεσμα το ένα-τέταρτο σχεδόν από το σχέδιο να χαλάσει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αρκετά πετραδάκια έχουν ξεκολλήσει από το έδαφος και το σχέδιο έχει αρχίσει να «χάνεται».

Το θέαμα αυτό, δεν είναι και τόσο ωραίο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους τουρίστες του νησιού μας, εφόσον περνάνε καθημερινά από εκεί και βλέπουν τέτοια εικόνα.

Εδώ και πέντε μήνες , έχει που έχει χαλάσει και κανείς δεν φροντίζει να το φτιάξει.

Ένας κάτοικος της περιοχής, πήρε την πρωτοβουλία και απευθύνθηκε στον Δήμο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, αλλά όπως μας είπε, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

Πριν ένα μήνα, συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο του νησιού και του ξεκαθάρισε, ότι θα αναλάβει εκείνος να τακτοποιήσει το θέμα άμεσα.

Τόσος καιρός έχει περάσει και ακόμα η κατάσταση παραμένει ίδια, για μία δουλειά μισής ώρας. Αν ερχόταν ένας εργάτης, ούτε μισή ώρα δεν θα το έπαιρνε για να το φτιάξει.

Σε κάθε περίπτωση, η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει το θέμα άμεσα.