Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης σε Λίνδο, Λάρδο, Πυλώνα και Λάερμα

Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης σε Λίνδο, Λάρδο, Πυλώνα και Λάερμα

Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης σε Λίνδο, Λάρδο, Πυλώνα και Λάερμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων και κυρίως η υδροδότηση της περιοχής, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης εργασίας στην Λάρδο, των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Χρήστου Ευστρατίου και Νίκου Καραμαρίτη, καθώς και του συμβούλου του περιφερειάρχη και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Στέργου Στάγκα.

Παρόντες ήταν επίσης οι τέσσερις από τους πέντε προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Δημήτρης Παπαδημητρίου (Λάρδου), Γιώργος Ελευθερίου (Λίνδου), Σωτήρης Καραμαρίας (Πυλώνας) και Τάσος Πατούνας (Λαέρμων). Μοναδικός απών ο πρόεδρος της Καλάθου κ. Γιώργος Φάκκας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ωστόσο κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις του.

Η συζήτηση είχε ως κοινή συνισταμένη την ανησυχία για την υδροδότηση της περιοχής, λόγω και της λειψυδρίας που παρουσιάστηκε φέτος στο νησί. Μάλιστα ζητήθηκε να αναζητηθεί λύση μέσω του Φράγματος Γαδουρά, το οποίο εξάλλου στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ενότητας, στα Λάερμα.

Η πρόταση που κατατέθηκε και για την οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα τεθεί επί τάπητος σε κεντρικό επίπεδο, είναι να συνδεθεί το Φράγμα με το διυλιστήριο των Μασσάρων και από εκεί με αγωγό με την Κάλαθο, όπου υδροδοτεί σημαντικό μέρος και της υπόλοιπης Δημοτικής Ενότητας.

Παράλληλα συζητήθηκε διεξοδικά και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, αυτό των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ τέθηκε ως κατεπείγον θέμα τα πολλά τροχαία ατυχήματα που υπήρξαν και αυτό το καλοκαίρι στις «φονικές» στροφές Λάρδου-Πυλώνας, ένα εκ των οποίων στοίχισε την ζωή σε ένα 47χρονο άνδρα. Και γι’ αυτό το θέμα υπήρξε η δέσμευση ότι θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα από την περιφερειακή αρχή, υπό το πρίσμα ενδεχομένως της κατ’ εξαίρεση διαπλάτυνσης του δρόμου και της τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού, πριν από την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου Κολύμπια-Λίνδος.

Παράλληλα ο κάθε πρόεδρος έθεσε τα ζητήματα της δικής του Κοινότητας. Η πλακόστρωση της πλατείας Λίνδου αξίας 750.000 ευρώ, ο βιολογικός της Λάρδου που έχει ωριμάσει ως έργο πάνω από το 90% και για τον οποίο απομένουν οι περιβαλλοντικές μελέτες για να αδειοδοτηθεί και έπειτα να ενταχθεί στο πρόγραμμα υλοποίησης, ήταν μερικά από αυτά. Στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση της απευθείας σύνδεσης των Λαέρμων με τον Έμπωνα και μάλιστα χρειάστηκε να βγουν και χάρτες για να δουν πρακτικά ζητήματα όπως οι αποστάσεις. Φαίνεται όμως πως αυτή η πρόταση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, δεδομένου ότι υπάρχει ο σχετικά νέος δρόμος Λαέρμων – Αγίου Ισιδώρου και ο αντίστοιχος Μαλώνας – Απολλώνων, που θεωρούνται αρκετοί για την σύνδεση της περιοχής με την δυτική Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο