Εορτασμός της λέσχης Lions Ρόδου στο Σταυρό της Φιλερήμου

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός της Λέσχης Lions Ρόδου στο Σταυρό της Φιλερήμου. Το απόγευμα της Τετάρτης μέλη και φίλοι της λέσχης παραβρέθηκαν στο Σταυρό για την αρτοκλασία προσφέροντας στους παραβρισκόμενους βασιλικό και εδέσματα.

 

Όπως κάθε χρόνο, τη δέηση τέλεσε ο πάτερ Μιχάλης Καψάλης και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Α’ Αντικυβερνήτης, L. Μιχάλης Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Λέσχης Lions Ρόδου, L. Ιωάννα Τσάρπα, η Πρόεδρος της Λέσχης Lions Ηλιούσα Ρόδου, L. Βασιλική Φρόνα-Ζαφειροπούλου, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Λέσχης Lions Ρόδου.

Για την ιστορία, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 1994 έγιναν τα εγκαίνια του Σταυρού της Φιλερήμου στην Ιαλυσό της Ρόδου, σύμβολο της Χριστιανοσύνης, της Αγάπης και της Ελευθερίας από τη Λέσχη Lions Ρόδου.

Ο πρώτος Σταυρός εγκαινιάστηκε στις 14/9/1934, όμως το 1941 κατεδαφίστηκε από την Ιταλική Διοίκηση. Η Λέσχη Lions Ρόδου ανέλαβε την ανακατασκευή του το 1992 και το περάτωσε το 1995, όπου κόστισε 80.000 ευρώ, και επισκευάστηκε ξανά το 2015. Έως και σήμερα είναι ένα μνημείο επισκέψιμο.

Το έργο φωτίζεται από προβολείς και αποτελεί διαχρονικό έργο της Λέσχης Lions Ρόδου αλλά και σημαντικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες του νησιού μας, όπου το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

Σχετικά με τον εορτασμό του Σταυρού, σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, πήγε στους Άγιους Τόπους για να βρει το μαρτυρικό Σταυρό της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Ιησού Χριστού. Μετά από ανασκαφές βρήκε τους τρεις σταυρούς, του Ιησού και των δυο ληστών.

Η Αγία Ελένη αναγνώρισε τον Τίμιο Σταυρό από ένα κλαδάκι Βασιλικού που φύτρωσε δίπλα του. Γι’ αυτό και σήμερα την ημέρα του Σταυρού δίνεται ένα κλαδάκι Βασιλικού.  

Ευχαριστούμε για τις προσφορές τους:

- Ζεύγος L. Αλεξανδρίδη: δυο πεντάρτους, ένα κουτί τυροπιτάκια και ένα κουτί σπανακοπιτάκια.

- Ζεύγος L. Μελισσουργού: ένα κουτί μελεκούνια.

- L. Καλαϊτζή: δυο καλάθια σταφύλια.

- Ζεύγος L. Δημητριάδη: ένα κουτί σοκολατάκια.

- Ζεύγος L. Δημοπούλου: ένα κουτί μπακλαβαδάκια.