Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για την καθαριότητα της Πάτμου και των Αρκιών

Άγονος απέβη και ο δεύτερος διαγωνισμός για την καθαριότητα της Πάτμου και των Αρκιών. Η μία και μοναδική εταιρεία,  που έλαβε μέρος (είχε λάβει μέρος και στον πρώτο),δεν είχε  όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούσε η διακήρυξη.

Αποτέλεσμα, ο Δήμος της Πάτμου από τις 3 Οκτωβρίου 2016  που λήγει η παράταση της σημερινής εργολάβου εταιρείας «Χριστόφορος Καιρίδης» να  αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καθαριότητα. Το πως θα αντιμετωπιστεί  η νέα κατάσταση, μας λένε ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τους οποίους  ρωτήσαμε:

Όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος «η καθαριότητα του νησιού και των Αρκιών θα αντιμετωπιστεί με ένα μικρό αριθμό εργατών του Δήμου,  μέχρι να λυθεί το θέμα», ενώ ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάγκος Σημαντήρης, ότι «ο Δήμος θα ενεργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος.   Μπορεί να προβεί σε απευθείας ανάθεση του έργου, ή να κάνει νέα διακήρυξη διαγωνισμού.

Και πρόσθεσε πως ο Δήμος Πάτμου, θα φροντίσει ώστε η Πάτμος και οι Αρκιοί να μη μείνουν από καθαριότητα όσο και να  χρειαστεί».

Της Σμαράγδας Μουλιάτη από το Patmostimes.gr