Στα ίδια μέρη... ξαναβρεθήκανε για το συγκρότημα των «Αθηναίων»

Στα ίδια μέρη... ξαναβρεθήκανε για το συγκρότημα των «Αθηναίων»

Στα ίδια μέρη... ξαναβρεθήκανε για το συγκρότημα των «Αθηναίων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 535 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Θέρμα", η παρουσίαση του βιβλίου του πιανίστα του συγκροτήματος "Αθηναίοι" κ. Φίλιππου Παπαθεοδώρου, "Οι μουσικές διαδρομές... μπροστά και πίσω απο τα φώτα".

Το "παρών" στην παρουσίαση έδωσαν δεκάδες Ροδίτες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν ταξιδέψει μουσικά με το συγκρότημα στον κήπο του "Θέρμαι" τη δεκαετία του 1960, αφού η παρουσία τους είχε σηματοδοτήσει τη διασκέδαση στο νησί.

Στην εποχή αυτή, ταξίδεψαν το ακροατήριο με ανάλογη δόση συγκίνησης ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ζαχαριάδης και ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Και οι δύο αναφέρθηκαν επί μακρόν στην παρουσία των Αθηναίων στον κήπο του "Θέρμαι" και ο,τι αυτή είχε σηματοδοτήσει για την τότε νεολαία της Ρόδου, θυμίζοντας μάλιστα και ορισμένα περιστατικά από την εποχή και την παρουσία του συγκροτήματος εδώ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου του Φ. Παπαθεοδώρου μέλους του συγκροτήματος των “Αθηναίων”Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου του Φ. Παπαθεοδώρου μέλους του συγκροτήματος των “Αθηναίων”

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι το συγκρότημα αγαπήθηκε πολύ από τους Ροδίτες για αυτό και η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη κόσμου που θέλησε να δει μέλη του συγκροτήματος από κοντά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, βάζοντας και αυτός τη δικιά του πινελιά στην ατμόσφαιρα της τότε Ρόδου, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν στην ομιλία του ο συγγραφέας του βιβλίου που έκανε μια μικρή αναφορά για το πως ξεκίνησε το συγκρότημα αλλά και για την παρουσία του στην Ρόδο, καθώς και την αγάπη που εισέπραξε απο το κοινό της Ρόδου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στην παρουσία του συγκροτήματος στην Ρόδο.

Εξίσου συγκινητικές ήταν και οι σύντομες παρεμβάσεις των δύο άλλων μελών του συγκροτήματος "Αθηναίοι", των κ.κ. Γιώργου Πετσίλα και Κώστα Τρούπσιου.

Οι ίδιοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους δεκάδες ροδίτες για την αγάπη που εισέπραξαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, 50 χρόνια μετά να εισπράττουν.

Στο τέλος μάλιστα της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στα μέλη του συγκροτήματος εκ μέρους του δήμου Ρόδου ενώ αναφέρθηκε και ο ίδιος στη σημαντική παρουσία του συγκροτήματος στα μουσικά δρώμενα.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση στον κήπου του Θέρμαι όπου μεγαλούργησαν πριν 50 χρόνια οι Αθηναίοι, προσφορά του επιχειρηματία κ. Ντίνου Χορευτή.

Συγκινητική ήταν και η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει "στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Οι Μουσικές μου διαδρομές..." στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Θέρμαι" απ' όπου είχαν ξεκινήσει οι "Αθηναίοι" το 1962, με την παρουσία τριών "Αθηναίων" , του Γιώργου, του Κώστα και του Φίλιππου.

Οι Ροδίτες τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία εξελίχθηκε σε μια βραδιά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως συγκινητική.

Ήταν ακριβώς 50 χρόνια μετά από την τελευταία παρουσία των "Αθηναίων" στο νησί, γι' αυτό και οι τότε "πιτσιρικάδες" που τους θαύμαζαν και τους άκουγαν απ' έξω, γιατί δεν είχαν χρήματα να μπούνε μέσα, εξηνταπεντάρηδες και εβδομηντάρηδες τώρα πια, δεν έκρυβαν τη χαρά και την συγκίνησή τους που τους δίνονταν η ευκαιρία να συναναστραφούν και να μιλήσουν με τα ινδάλματα των παιδικών τους χρόνων...

Η βραδιά έκλεισε με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμο Ρόδου, που επέδωσε ο Αντιδήμαρχος στους τρεις... εναπομείναντες "Αθηναίους", για την μουσική προσφορά τους στο νησί την περίοδο 1962-1966".

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»