Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την «πατάτα» του Δήμου με τη δέσμευση λογαριασμών για οφειλές ΔΗΦΟΔΩ

Γράφει η  Σμαράγδα Μουλιάτη

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 5 η ώρα, εξαιτίας της απαράδεκτης δέσμευσης των λογαριασμών για οφειλές ΔΗΦΟΔΩ. Την σύγκλιση του ζήτησε ικανός αριθμός δημοτικών συμβούλων από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Σε μια περίοδο που όλοι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να μετρήσουν τη χασούρα από τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των τουριστών και περιμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για την κατάργιση του ΔΗΦΟΔΩ, ο Δήμος της Πάτμου προχώρησε σε δεσμεύσεις λογαριασμών 37 συμπολιτών μας, που είχαν οφειλές έως - 77.000 ευρώ μεταξύ αυτών και ΔΗΦΟΔΩ.

Και η δέσμευση αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Ιανουαρίου 2015 για άρση δέσμευσης των ΑΦΜ οφειλετών του Δήμου Πάτμου μόνο από το ΔΗΦΟΔΩ, απόφαση που είχε πάρει παλαιότερα, (μόνο ο κ. Μαραβέλιας είχε αποχωρήσει από την συζήτηση του θέματος).

Αφού αποφάσισαν να άρουν το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ πως προχώρησαν σε δέσμευση των ποσών του ΔΗΦΟΔΩ σε λογαριασμούς πειχειρηματιών που κατά τα άλλα είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τι σημαίνει για έναν επιχειρηματία αυτό. Του μαυρίζουν την πιστοληπτική του εικόνα στις τράπεζες και του κόβουν κάθε δυνατότητα να λειτουργήσει την επιχείρηση του.

http://www.patmostimes.gr/