Συσκέψεις του δημάρχου για τα θέματα ύδρευσης σε Λάρδο και Λίνδο

Ημέρα…αφιερωμένη στη ΔΕΥΑΡ ήταν η χθεσινή για τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο αφού είχε διαδοχικές συναντήσεις, αρκετής ώρας, στο γραφείο του, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιχείρησης.

Παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη και άλλων στελεχών της Επιχείρησης, η μία συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν με τους ξενοδόχους της Λίνδου και η άλλη με εκπροσώπους της Δημοτικής Κοινότητας Λάρδου και αφορούσε στην επικαιροποίηση των μελετών για τον Βιολογικό της, που βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Καταρχήν, όσο αφορά στην πρώτη συνάντηση, οι πληροφορίες θέλουν τους ξενοδόχους της Λίνδου να εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επάρκεια νερού στην περιοχή την επόμενη σεζόν. Από πλευράς ΔΕΥΑΡ τους διαβεβαίωσαν ότι, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα κατασκευαστεί ο αγωγός από τα διυλιστήρια προς τη Νότια Ρόδο και τους καθησύχασαν ότι υπάρχει προγραμματισμός και η Επιχείρηση θα φροντίσει να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα του χρόνου.

Η συνάντηση για τη Λάρδο
Όσο αφορά στη συνάντηση για τη δ.κ. Λάρδου, ο Δήμος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνάντηση εργασίας, χθες (Πέμπτη) στο γραφείο του, με θέμα την επίσπευση των αναγκαίων διαδικασιών για την επικαιροποίηση των μελετών και την ανανέωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και εγκρίσεων του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της δημοτικής κοινότητας Λάρδου».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν: ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καρατζιάς, o πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λάρδου Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Καβάλλας, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΡ Μανώλης Διακομανώλης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και περιβάλλοντος Χρήστος Γαμβρούδης, οι μελετητές Τέλης Ηρακλείδης και Σάββας Πεταλάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΡ.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία επικαιροποίησης των μελετών-αδειοδοτήσεων των έργων και ζήτησε την επίσπευση και εντατικοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών ώστε το έργο να είναι ώριμο για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.
Το παρόν έργο, η υλοποίηση του οποίου θα αντιμετωπίσει καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνει την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης λυμάτων καθώς και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης για την εξυπηρέτηση του οικισμού της Λάρδου και των περιοχών Σταφύλια-Άγιος Γεώργιος-Λοθιάρικα-Πλακιά, με ισοδύναμο πληθυσμό 40ετίας 11.000 κατοίκους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η ολοκλήρωση και υλοποίηση του παρόντος έργου αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.