Κάθειρξη 10 ετών για τον καταψύκτη που περιείχε χασίς και καλάσνικοφ

Κάθειρξη 10 ετών για τον  καταψύκτη που περιείχε  χασίς και καλάσνικοφ

Κάθειρξη 10 ετών για τον καταψύκτη που περιείχε χασίς και καλάσνικοφ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 856 ΦΟΡΕΣ

Σε 35χρονο Ροδίτη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 31.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 35χρονο Ροδίτη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την παραλαβή τον Μάρτιο του 2015, ενός καταψύκτη που περιείχε δέκα κιλά χασίς και ένα καλάσνικοφ!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον 35χρονο για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και φυλάκιση 2 ετών καθώς και 2000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων κατά συρροή, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 31.000 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Νοέμβριο του 2015 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει επίσης ένοχο τον 35χρονο και τον είχε καταδικάσει σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 41.000 ευρώ (δηλαδή 12 έτη και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ για τα ναρκωτικά και για το όπλο φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ).

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 40χρονος κτηνοτρόφος από την Κρήτη, τον οποίο το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει αθώο.

Η σύλληψη
Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Μάρτιο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι είχαν συλλάβει 35χρονο από τη Ρόδο καθώς είχε παραλάβει το ψυγείο που περιείχε το όπλο και τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στις 13 Μαρτίου 2015 το μεσημέρι ο 35χρονος παρέλαβε από εταιρεία μεταφορών το δέμα που περιείχε τον καταψύκτη. Εκεί οι αστυνομικοί της Δίωξης σε ειδικά διαμορφωμένη συσκευασία, που βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη στο δάπεδο του καταψύκτη, βρήκαν και κατέσχεσαν:

• 10.150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• πολεμικό όπλο τύπου KALASHNIKOV, με σπαστό μεταλλικό κοντάκι, και

• γεμιστήρα.

Η επέμβαση των αστυνομικών έγινε την ώρα που ο 35χρονος παρέλαβε το δέμα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 35χρονου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες συσκευασίες,

• 12,4 γραμμάρια κοκαΐνης,

• εξάσφαιρο περίστροφο,

• δύο ζυγαριές ακριβείας,

• χρηματικό ποσό 2.415 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

• ναρκωτικό χάπι και ποσότητα μεθαμφεταμίνης, και

• ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο 35χρονος προσήχθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κατοχή και παραλαβή δέματος) και παράνομη οπλοκατοχή, τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια όπου απολογήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος ήταν ο αποδέκτης μικρής ποσότητας ναρκωτικών ενώ σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι το δέμα – καταψύκτης, περιείχε όπλο και 10 κιλά ναρκωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 35χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 35χρονος είχε δηλώσει πως τον καταψύκτη του τον είχε στείλει από την Κρήτη ο 40χρονος σε βάρος του οποίου, στις 14 Μαρτίου 2015 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την μορφή της αποστολής και κατοχής αυτών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε ο 40χρονος αρνήθηκε πως έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση, όμως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και ο 40χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου και κρατούνταν προκειμένου να προσαχθεί εκ νέου για συμπληρωματική απολογία, ως υπότροπος.

Όμως στις 24 Μαΐου 2015 στις 2 παρά 20 το μεσημέρι οι αστυνομικοί βρήκαν κρεμασμένο τον 40χρονο μέσα στο κελί του καθώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείο της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου