Σε αυτή την υπηρεσία της Ρόδου γίνεται καθημερινά... σεισμός

Σε αυτή την υπηρεσία της Ρόδου γίνεται καθημερινά... σεισμός

Σε αυτή την υπηρεσία της Ρόδου γίνεται καθημερινά... σεισμός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1621 ΦΟΡΕΣ

Επιβάλλεται η λήψη μέτρων από αρμόδιες υπηρεσίες

Έντρομοι πετάγονται κάθε μέρα από τα γραφεία τους, υπάλληλοι και στελέχη υπηρεσιών που στεγάζονται στις υπηρεσίες της αρχαιολογίας που βρίσκονται στην είσοδο της Παλιά Πόλης (Ωβέρνη) καθώς κάθε τρεις και λίγο κάτω ακριβώς από γραφεία τους βρίσκεται... σφηνωμένο ένα φορτηγό!

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού δεκάδες είναι οι φορές ειδικά το καλοκαίρι όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση φορτηγών και οχημάτων με αποτέλεσμα εκείνα που έχουν ψηλή καρότσα, να σφηνώνουν στο πάνω μέρος της καμάρας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κος Γιώργος Κακούλης, σημειώνοντας ότι το κακό έχει παραγίνει και ότι οι ίδιοι οι οδηγοί που κινούνται εντός κι εκτός της Παλιάς Πόλης, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα περάσματα αυτά, αφού μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα φορτηγά είναι ορατά από δεκάδες μέτρα. Οι εργαζόμενοι πετάγονται έντρομοι από τα γραφεία τουςΤα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα φορτηγά είναι ορατά από δεκάδες μέτρα. Οι εργαζόμενοι πετάγονται έντρομοι από τα γραφεία τους


Πριν από μερικές μέρες, ένα από τα δεκάδες φορτηγά που επιχείρησαν να περάσουν, σφήνωσε με δύναμη την καρότσα του χτυπώντας την καμάρα, με αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί ολόκληρο το κτίριο και για ακόμα μια φορά οι υπάλληλοι να πεταχτούν έντρομοι από τα γραφεία τους νομίζοντας ότι πρόκειται για... σεισμό.

Πριν μερικούς μήνες, είχε σφηνώσει στο ίδιο σημείο και μια... μπετονιέρα(!) που μετέφερε σκυρόδεμα εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και για να μπορέσουν στη συνέχεια να την απεγκλωβίσουν αναγκάστηκαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχά της.

Πολλαπλοί οι κίνδυνοι για την στατικότητα  του κτιρίου και την ασφάλεια των εργαζομένων ή των επισκεπτών αν συνεχιστεί αυτή η κατάστασηΠολλαπλοί οι κίνδυνοι για την στατικότητα του κτιρίου και την ασφάλεια των εργαζομένων ή των επισκεπτών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση


Στο επάνω μέρος της καμάρας, αξίζει να σημειωθεί ότι στεγάζεται το σχεδιαστήριο της ΕΦΑ Δωδεκανήσου (πρώην ΚΒ Εφορίας αρχαιοτήτων) ενώ το κτιριακό αυτό συγκρότημα της Ωβέρνης, είναι ένα από τα 7 σπουδαία και μοναδικά ιστορικά καταλύματα της Μεσαιωνικής Πόλης μας και αποτελούν κόσμημα στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά όλους μας πάντως, κυρίως όμως τους οδηγούς των οχημάτων που οφείλουν να κάνουν τον ενδεδειγμένο έλεγχο πριν να επιχειρήσουν να εισέλθουν εντός της Παλιάς Πόλης από τα σημεία αυτά.

Το κτίριο όπως είχε σχεδιαστεί, επί ιταλικής κατοχής το οποίο στη συνέχεια τροποποιήθηκε για να πάρει τη σημερινή του μορφή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μάλιστα, είχε στεγάσει και το δημαρχείο της Ρόδου, πάντα επί ιταλικής κατοχήςΤο κτίριο όπως είχε σχεδιαστεί, επί ιταλικής κατοχής το οποίο στη συνέχεια τροποποιήθηκε για να πάρει τη σημερινή του μορφή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μάλιστα, είχε στεγάσει και το δημαρχείο της Ρόδου, πάντα επί ιταλικής κατοχής

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου