Τον συνέλαβαν... ξανά!

Τον συνέλαβαν... ξανά!

Τον συνέλαβαν... ξανά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1535 ΦΟΡΕΣ

Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να αφεθεί ελεύθερος ο 41χρονος ΡΟΜΑ που είχε καταδικαστεί για την επίθεση με σπασμένο μπουκάλι σε βάρος αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ., και συνελήφθη εκ νέου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση άλλου δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τον αθίγγανο συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως είναι γνωστό, ο 41χρονος προχθές το μεσημέρι κάθισε στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου Ρόδου για την υπόθεση της επίθεσης με το σπασμένο μπουκάλι στον αστυνομικό, όπου και κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος ΡΟΜΑ κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σωματική βλάβη από αμέλεια και απείθεια, αδικήματα για τα οποία το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και 15 ημερών.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου και αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλής Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, μετέβησαν σε εγκαταλειμμένο δημοτικό κτήριο στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομα ο κατηγορούμενος, με σκοπό να τον απομακρύνουν.

Στη θέα των αστυνομικών ο 45χρονος ΡΟΜΑ που είναι γνωστός από παρόμοιες υποθέσεις στους αστυνομικούς, έβαλε στο λαιμό του ένα κομμάτι σπασμένο μπουκάλι και απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής.

Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο σημείο και μόλις τον πλησίασαν ο δράστης όρμησε εναντίον τους με το σπασμένο μπουκάλι, καταφέρνοντας έτσι να τραυματίσει στο χέρι τον και συγκεκριμένα στον αριστερό καρπό έναν Ειδικό Φρουρό.

Σε δευτερόλεπτα, οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο