ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου: Πολλές οι ομάδες, πολλά και τα προβλήματα

ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου: Πολλές οι ομάδες, πολλά και τα προβλήματα

ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου: Πολλές οι ομάδες, πολλά και τα προβλήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Δεν έλειψαν οι ενδοιασμοί και οι αρνητικές εκτιμήσεις ως προς την ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων στη χθεσινή κλήρωση της Τοπικής Επιτροπής. Σε εκκρεμότητα το θέμα της ιατρικής κάλυψης

Γεμάτη ήταν χθες το μεσημέρι η αίθουσα των γραφείων της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου με αφορμή τις κληρώσεις των νέων πρωταθλημάτων. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι πολλών σωματείων της Ρόδου όπως του Διαγόρα, του Κολοσσού, του Ιάλυσου, της Καλλιθέας, της Ελπίδας, του ΑΟ Σταματίου ενώ αρκετές ομάδες εκπροσωπήθηκαν από περισσότερα από ένα άτομα.

Η πρόεδρος της ΤΕ, Ανδριάνα Μπαφίτη, τους έδινε συνεχώς το λόγο για να ακούσει όσα είχαν να της καταθέσουν πριν ξεκινήσει η διαδικασία, με σκοπό να δοθεί λύση επιτόπου στο όποιο πρόβλημα υπήρχε. Αυτή η διάθεση της προέδρου, ωστόσο, δε σήμαινε απαραίτητα ότι θ’ άλλαζε τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων για μία δύσκολη χρονιά.

Φυσικά, το οικονομικό κομμάτι έπεσε και πάλι στο τραπέζι. Τα σωματεία καλύπτουν τα πάντα για τη διεξαγωγή των αγώνων και τα περισσότερα «ασφυκτιούν». Η ΤΕ αδυνατεί να συνδράμει περαιτέρω αφού η επιχορήγηση της Ομοσπονδίας είναι για γέλια (και για κλάματα) ενώ η ίδια η πρόεδρος είπε ότι για τις υποχρεώσεις της μικτής, πλήρωσαν από την τσέπη τους ορισμένα μέλη της διοργανώτριας.

Με αφορμή το δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα, συζητήθηκε το θέμα της ιατρικής κάλυψης και γύρω από αυτό ειπώθηκαν …πολλά. Η αμοιβή του γιατρού, η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή ενός αγώνα, είναι 50 ευρώ χωρίς μάλιστα να κόβονται αποδείξεις! Οι άνθρωποι της Ελπίδας κατέθεσαν ότι υπήρξε περίπτωση που ζήτησαν από γιατρό, που θα κάλυπτε δύο συνεχόμενους αγώνες της, να πάρει πχ. ογδόντα ευρώ αντί για εκατό, ως «πακέτο», αλλά ο γιατρός ήταν ανένδοτος. «Πενήντα για το ένα παιχνίδι και άλλα πενήντα για το άλλο» ήταν η απάντησή του.

Το θέμα περιπλέχθηκε όταν επισημάνθηκε ότι υπάρχει μία «κλίκα» γιατρών, την οποία έχει δημιουργήσει κάποιος συγκεκριμένος γιατρός, που έχει αναλάβει τόσο τα πρωταθλήματα μπάσκετ όσο κι εκείνα του ποδοσφαίρου και δεν επιτρέπεται σε άλλο γιατρό (εκτός «κλίκας») να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού και η ιατρική κάλυψη δεν μπορεί να γίνεται μόνο από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο έως την έναρξη του πρωταθλήματος ανδρών, να δοθούν λίστες με ονόματα γιατρών με τους οποίους θέλουν να συνεργαστούν τα σωματεία και από κει και πέρα η πρόεδρος θα συζητήσει την υπόθεση με τον κ. Μαντά, πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου.

Στη συνέχεια, τους ενδοιασμούς του για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων λόγω περιορισμένου αριθμού διαιτητών, εξέφρασε το μέλος της ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ, Γιάννης Στάλας, επισημαίνοντας ότι οι ομάδες στα νησιά φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά και θα υπάρξουν πολλές αναβολές.

Οι ημερομηνίες που θα δοθούν στις ομάδες για τα παιχνίδια όλων των κατηγοριών θα πρέπει να τηρηθούν πιστά, καθώς φέτος το Πάσχα είναι νωρίς και θα υπάρξει πρόβλημα με τους πρωταθλητές και τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούν αθλητές σε παραπάνω από μία κατηγορίες (πχ. ο παμπαίδας που παίζει στο παιδικό και στο εφηβικό ) κι έτσι είναι αδύνατη η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων υποδομών το ίδιο Σαββατοκύριακο!

Ο ορισμός αγώνων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα ήταν μία …βιώσιμη λύση αλλά λόγω περσινής εμπειρίας, τόσο η πρόεδρος όσο και ο Στάλας θεώρησαν ως δεδομένο ότι καμία ομάδα (των υποδομών) δε θα δεχθεί να παίξει πέραν του Σαβ/κου.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή