Λίγες θέσεις έμειναν για το «Ocean Lava Rhodes»

Λίγες θέσεις έμειναν για το «Ocean Lava Rhodes»

Λίγες θέσεις έμειναν για το «Ocean Lava Rhodes»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Έχουν ακόμη καιρό οι λάτρεις του τριάθλου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους

Κάτι αληθινά διαφορετικό στις αποστάσεις θα ζήσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος στο «Ocean Lava Rhodes» της 30ής Οκτωβρίου.

Οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 120 και δεν θ’ αφορούν μόνο Ροδίτες αθλητές, δεδομένων και των δηλώσεων που έχουν σταλεί από διάφορες περιοχές της Αττικής, την Κω, τη Νίσυρο, ή ακόμα και την Κρήτη. Κυριότερο μέλημα των διοργανωτών είναι ο αγώνας να έχει όσες συμμετοχές χρειάζεται για να είναι επιτυχημένος και να μπορεί να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος, ο οποίος απαιτείται σε μια τριαθλητική διοργάνωση, όπως αυτήν για τις ολυμπιακές αποστάσεις.

Ο καθένας όμως μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ακόμα μέσω του oceanlavarhodes.com, μιας και δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, μένοντας ένας μήνας και κάτι έως την εκκίνηση.
Με τη συνεργασία της «Ocean Lava» οι αθλητές θα διανύσουν σε παραλία στην πόλη της Ρόδου 1500μ. κολυ­μπώντας, εν συνεχεία θα πάρουν τα ποδήλατά τους για τον αγώνα των 40χλμ. και μόλις ολοκληρώσουν αυτό το σκέλος θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου 10χλμ. για την ανάδειξη του νικητή.

Η στήριξη από φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας στον αγώνα είναι πολύ μεγάλη και δείχνει ότι όλοι στο νησί εκτιμούν πως το Ocean Lava Rhodes θα προσφέρει κάτι διαφορετικό όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην ανάπτυξη.

Η πετυχημένη, όπως φαίνεται, κίνηση του Απόλλωνα Ρόδου δικαιώνει όλους όσοι αγαπούν το τρίαθλο και πίστεψαν από την αρχή ότι μπορεί η Ρόδος να γίνει το «κέντρο» του αθλήματος για την Ελλάδα.

Προϋποθέσεις Εγγραφής
Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από την οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon.

Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.

Κόστος Συμμετοχής και Ακύρωσης
Ατομική Συμμετοχή
Κόστος:
Μέχρι και 30/09/2016: 45€
Μέχρι και 15/10/2016: 55€
Μέχρι και 24/10/2016: 65€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 30/09/2016: cost: – 25€
Μέχρι και 15/10/2016: cost: – 30€
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 35€

Ομάδες Σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων
Κόστος:
Μέχρι και 24/10/2016: 60€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 30€

Όσον αφορά τον προσεχή αγώνα, οι διαδρομές του θα είναι οι παρακάτω:

Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.

Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώ­ντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.

Τρέξιμο3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στην έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στη αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή