Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο

Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο

Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 649 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Ιδρύματος Σταματίου, η ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «Καλλιεργώντας σχολική κουλτούρα μέσα από σχολικές καλλιέργειες» και η απονομή των βραβείων του σχολικού διαγωνισμού: «Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο», που έλαβε χώρα κατά το σχολικό έτος 2015-16 στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Δωδ/σου, και το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Σταματίου, που υπήρξε αθλοθέτης και χορηγός του διαγωνισμού.


Το πρόγραμμα της ημερίδας- εκδήλωσης εξελίχθηκε ως εξής:
• Χαιρετισμός από την Μουλά Ευαγγελία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου. Παρουσίαση δράσεων και ηλεκτρονικών εκδόσεων του τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταματίου την τελευταία τριετία.

• Διαδικτυακή σύνδεση με το διευθυντή της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης 'Κέντρο της Γης'', Γιώργο Ξεπαπαδάκο και παρουσίαση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Παρουσιάσεις:
• Το τοπικό δίκτυο: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ρόδου- Έφη Σιμονοπούλου, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων.
• Το φυτώριο της περιοχής Ν. Αιγαίου-εκπαιδευτικά προγράμματα -Νικόλαος Ρένεσης, υπεύθυνος Φυτωρίου.
• Καλλιέργεια θεραπευτικών βοτάνων - "Τα γιατροσόφια της γιαγιάς" -Παράδειγμα εφαρμογής Περιβαλλοντικού προγράμματος στην Α/θμια Εκπ/ση - Ζώρζος Δημήτρης, Δ/ντής ΔΣ Σαλάκου Ρόδου- Λόη Ποθητή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.

• Απονομές βραβείων και παρουσιάσεις των δράσεων των βραβευθέντων σχολείων (Ροδίων Παιδεία, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ΕΕΕΕΚ Ρόδου, 2ο Γυμνάσιο Κω, 2ο Γυμνάσιο Λέρου)
• Διανομή e- book: “Καλλιεργώντας δεξιότητες, στάσεις και αξίες μέσα από σχολικές δραστηριότητες» (επιμ. Μουλά Ευαγγελία- Παπαδομαρκάκης Ιωάννης), που δημιουργήθηκε επίσης με χορηγία του Ιδρύματος Σταματίου.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα