Εξάρθρημα ώμου!

Εξάρθρημα ώμου!

Εξάρθρημα ώμου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Το εξάρθρημα του ώμου αποτελεί μια τραυματική κάκωση της συγκεκριμένης άρθρωσης. Αν και η συνήθης αρχική αντιμετώπιση του εξαρθρήματος είναι συντηρητική (με ειδικούς χειρισμούς ανάταξης), σε ένα ποσοστό ασθενών, που μπορεί να φτάσει έως και το 35% (ιδιαίτερα σε νεαρούς και δραστήριους ασθενείς), μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση λόγω αστάθειας του ώμου (επαναλαμβανόμενα επεισόδια όπου ο ώμος “βγαίνει” σχετικά εύκολα).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποκατάσταση της βλάβης επιτυγχάνεται με την αρθροσκοπική σταθεροποίηση του ώμου με επανακαθήλωση του επιχείλιου χόνδρου και των θυλακοσυνδεσμικών στοιχείων του ώμου στην ανατομική τους θέση, έτσι ώστε να λειτουργούν σαν “μαξιλάρι” για την αποφυγή νέου εξαρθρήματος. Στις περιπτώσεις μάλιστα πολλαπλών επαναλαμβανόμενων εξαρθρημάτων, τα οποία έχουν προκαλέσει και σημαντική βλάβη στο οστό της ωμογλήνης, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ανοικτή χειρουργική τεχνική, με την οποία οστικό μόσχευμα από άλλο σημείο της ωμοπλάτης μεταφέρεται στο σημείο του ελλείμματος για να αποκατασταθεί το οστικό κενό και η αστάθεια του ώμου.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο είναι μόλις 1-2 μέρες και στη συνέχεια ο ασθενής επανέρχεται σταδιακά στις καθημερινές του δραστηριότητες (κοινωνικές, επαγγελματικές και αθλητικές), ακολουθώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας.
Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Οριστική θεραπεία ευρυαγγειών με laser