Εντυπωσιακός ο Παπασταματάκης στο ποδηλατικό διήμερο στη Μακεδονία

Εντυπωσιακός  ο Παπασταματάκης στο ποδηλατικό διήμερο στη Μακεδονία

Εντυπωσιακός ο Παπασταματάκης στο ποδηλατικό διήμερο στη Μακεδονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 219 ΦΟΡΕΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο σιρκουί και την 4η θέση στον αγώνα αντοχής του 5ου Διεθνούς Ποδηλατικού Διημέρου, ο Ροδίτης πρωταθλητής ήταν ο μοναδικός Έλληνας με διακρίσεις στη Μακεδονία

Με την κυριαρχία του αθλητή από την STEAUA-Ρουμανίας, Marius Petrache ολοκληρώθηκε το “5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ” που κράτησε έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου το περασμένο σαββατοκύριακο στη Μακεδονία.

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ-BOTTECCHIA σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Βόλβης, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών και την οργανωτική αρτιότητα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο από τον Σταυρό-Δ. Βόλβης στις 11πμ. και με 5΄ διαφορά μεταξύ των κατηγοριών Ανδρών Elite-Εφήβων και Masters –open, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα αντοχής 141 χιλ. που εξελίχθηκε στην διαδρομή : Σταυρός-Ρεντίνα-Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα-Ευαγγελισμός-Ανάληψη-Κολχικό-Αυγή-Σοχός-Ασκός-Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο-Βαμβακιά-Ρεντίνα-Σταυρός. Ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα με συνεχή ξεκολλήματα και αντίστοιχες καταδιώξεις, η νίκη κρίθηκε στο τελικό sprint μεταξύ των Βαλκάνιων αθλητών Kinsuric Stevan (B.K. Borac) και MARIUS PETRACHE (C.S.A. Steaua), με τον τελευταίο να υπερισχύει και να αναδεικνύεται τελικά νικητής με χρόνο 3.33΄.44΄΄.

Τρίτος, αναδείχθηκε ο Dusan Kalaba επίσης από την ομάδα της Σερβίας, Borac (3.34΄37΄΄). Στον αγώνα αυτόν ο Κυριάκος Παπασταματάκης από το Ροδήλιο, πήρε την 4η θέση και ήταν ο μοναδικός Έλληνας με διάκριση εκεί, αγωνιζόμενος όμως ως μέλος της μικτής ομάδας του Θησέα-World of Bike.

Την Κυριακή το πρωί υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τους 200 ποδηλάτες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Ρουμανίας και της Σερβίας. Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο που οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στην παραλιακή και ανέβασε την διάθεση σε θεατές και συμμετέχοντες, εξελίχθηκε το συναρπαστικό σιρκουί της πόλης, που για άλλη μια φορά γέμισε χρώματα και ενέργεια το κυριακάτικο πρωινό

Ύστερα από αλλεπάλληλα ξεκολλήματα και άλλες τόσες ακυρώσεις τους, το group οδηγήθηκε σε μαζικό sprint όπου για δεύτερη μέρα ο Ρουμάνος πρωταθλητής της Steaua Marius Petrache κατάφερε και πήρε την νίκη, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καλύπτοντας τα 45 χιλ. (10στρ. Χ4,5χιλ) σε χρόνο 49΄.09΄΄. Με λίγα χιλιοστά διαφορά το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Goran Antonijevic της BORAC ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο εκπληκτικός Κυριάκος Παπασταματάκης.

O Ροδίτης πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το διήμερο, αφού και την προηγούμενη στον αγώνα αντοχής, κατετάγη τέταρτος, χάνοντας το βάθρο για ελάχιστα χιλιοστά.

Ο Κυριάκος Παπασταματάκης μοιάζει ασταμάτητος σε κάθε διοργάνωσηΟ Κυριάκος Παπασταματάκης μοιάζει ασταμάτητος σε κάθε διοργάνωση

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!