Κάλεσμα για ένταξη σε Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας

Κάλεσμα για ένταξη σε Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας

Κάλεσμα για ένταξη σε Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αποστέλλει το παρόν δελτίο τύπου που αφορά τη δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας και αίτηση ένταξης εθελοντή.

Λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας τα τελευταία χρόνια, ο εθελοντισμός αποκτά συνεχώς ιδιαίτερη σημασία. Η Π.Ν.Αι./ Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας/ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου απευθύνει σχετικό κάλεσμα προς τους πολίτες της Π.Ε. Δωδεκανήσου, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν δραστηριοποιούνται σε Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας και ζητά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενταχθούν σε αυτές.

Σε μια εποχή με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.

Ειδικότερα μετά τις πυρκαγιές τελευταίων χρόνων που εκδηλώθηκαν και στα Νησιά της Δωδεκανήσου, την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών-δημοτών στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας κυρίας σε Νησιά στα οποία δεν υπάρχουν αυτές.

Οι εθελοντικές ομάδες, θα οργανωθούν πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στους πολίτες όλων των νησιών της Δωδεκανήσου, στα οποία δεν υπάρχουν Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας για δασοπυρόσβεση-δασοπροστασία-διάσωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και ένταξη σε Εθελοντική Ομάδα που θα δραστηριοποιείται σε κάθε νησί.

Για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Στη Δωδεκάνησο δραστηριοποιούνται οι παρακάτω και ήδη ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Ρόδος (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ(CBR), ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΟΔΟΥ/ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΔΩΔ/ΣΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ, ΔΩΔ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ 4Χ4, ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΡΟΔΟΥ Κως - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΚΩ, ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΩ , ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩ/ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ Αστυπάλαια - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Επικοινωνία: Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου

Ταχ.Δ/νση: Πλατεία Ελευθερίας 1, 85100, Ρόδος

Τηλέφωνο: (22413) 60575

Αριθ. Fax: (22413) 60578

E-mail: tm.polpro-dod@pnai.gov.gr

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης