Σε πανελλήνια συνδιάσκεψη ο Φίλιππος Τριομμάτης

Σε πανελλήνια συνδιάσκεψη ο Φίλιππος Τριομμάτης

Σε πανελλήνια συνδιάσκεψη ο Φίλιππος Τριομμάτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Στις εργασίες της 3ης πανελλήνιας συνδιάσκεψης δημοτικών και περιφερειακών συμπαραστατών που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Σούνιο θα συμμετάσχει ο περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης νοτίου Αιγαίου Φίλιππος Τριομμάτης.

Η συνδιάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα έχει τίτλο « 5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού του συμπαραστάτη, επιτεύγματα και προοπτικές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η συνδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στη Ρόδο με πρωτοβουλία του κ. Τριομμάτη ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο υφυπουργός εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς από το ΠΟΤΑΜΙ, και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Σημειώνεται ότι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Καλλικράτη καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία των νέων προτάσεων από επιτροπή. Πάντως στην επικαιρότητα βρίσκεται και το θέμα της πρότασης του υπουργείου εσωτερικών για την επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων δήμων και περιφερειών αλλά και προέδρων των νομικών προσώπων τους από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοικησης κατέθεσε.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) θα προτείνονται μέσα από το Μητρώο τρια πρόσωπα από τα οποία η διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας θα μπορεί να επιλέγει γενικούς και εκτελεστικούς γραμματείς αλλά και επικεφαλής (προέδρων, αντιπροέδρων, διευθύνοντων συμβούλων) νομικών προσώπων.

Αυτή η πρόταση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πλευράς ΕΝΠΕ όσο και από πλευράς ΚΕΔΕ καθώς γίνεται λόγος δόλια προσπάθεια της κυβέρνησης με σκοπό την κατάργηση των εκτελεστικών γραμματέων σε περιφέρειες και δήμους και την επιβολή διορισμένων Διοικητικών γραμματέων.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία