Έντονη δυσαρέσκεια για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Έντονη δυσαρέσκεια για το  εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Έντονη δυσαρέσκεια για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Το σωματείο της Ρόδου καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την υπουργική απόφαση που αφορά την περικοπή του εφάπαξ και την κατάργηση της εικοσαετίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει την απαράδεκτη Υπουργική απόφαση, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια χειρός του Υφυπουργού Πετρόπουλου Αναστάσιου (και παρά τη διαφωνία της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα με την Κυβερνητική Επίτροπο), να επιβάλει εκ νέου περικοπή στις ΕΦΑΠΑΞ αποδοχές του Ιδιωτικού Τομέα στον οποίο περιλαμβάνονται και οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι.
Μιλώντας με ποσοστά, το πρώτο “κούρεμα” που υπέστη το ΕΦΑΠΑΞ κατά το έτος 2012 έφτανε το ποσοστό του 29,77%, τώρα μειώνεται επιπλέον περίπου κατά 20%.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η απάντηση που δόθηκε σε ερώτημα που αφορούσε τον κλάδο μας και τη συνέχιση ή μη της ισχύεις του Ν.2768/1999 (Νόμος Παπαϊωάννου), που κατοχύρωσε την επαναχορήγηση της λήψης του ΕΦΑΠΑΞ με την συμπλήρωση 20ετους ασφάλισης, υστέρα από τα νέα δεδομένα που προβλέπει ο Ν.4387/2016, ήταν αποκαρδιωτική. Η απάντηση αναφέρει την κατάργηση του Ν.2768/1999 και την οδήγηση παροχής των ΕΦΑΠΑΞ αποδοχών κατά την συνταξιοδότηση για όλες αιτήσεις απονομής που υποβλήθηκαν μετά τις 13/05/2016.

Αξιοσημείωτο, ότι ο Υφυπουργός διατήρησε σε ισχύει τη διαταξη που προβλέπει την επιστροφή των εισφορών σε όσους Ξεν/λους έχουν λάβει το ΕΦΑΠΑΞ 20ετίας και θα συμπληρώσουν έως την συνταξιοδότηση 60 τουλάχιστον πλήρεις μηνιαίες αποδοχές.

Τέλος, το Σωματείο μας (καθώς ο Πρόεδρός μας είναι μέλος της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας) με την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας αποφάσισαν ομοφώνα στην από τις 22/09/2016 συνεδρίαση να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αντισταθούν σε αυτή την εκτρωματική αντιασφαλιστική υπουργική απόφαση που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας όντας ασφαλισμένοι του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Δεδομένου ότι το ΤΑΠΙΤ ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, τα χρήματα του ΤΑΠΙΤ είναι των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε την, κατ’ εξακολούθηση, περικοπή των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ την οποία νομοθέτησαν χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες αλλά και χωρίς να διασφαλίσουν την οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.
Ρόδος , 29 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία