Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου

Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου

Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Χατζημάρκος: Ο Οκτώβριος θα είναι ο καλύτερος μήνας των τελευταίων 20 ετών

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου αυτές τις μέρες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρατηρείται στο νησί.

jet2holidays: Η εταιρία προγραμματίζει 55.000 αεροπορικές θέσεις για το 2017 προς Ρόδοjet2holidays: Η εταιρία προγραμματίζει 55.000 αεροπορικές θέσεις για το 2017 προς Ρόδο

Ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά από πλευράς αφίξεων, όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να καταγράφουν πληρότητες σε ποσοστό από 95% έως 100%. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο η κίνηση σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 9%.

Οι τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στη Ρόδο είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης καθώς οι περισσότεροι «έκλεισαν» τις διακοπές τους χωρίς να αγοράσουν πακέτα από προσφορές. Μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι άτομα τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξίσου ικανοποιητικά θα εξελιχθεί και ο Οκτώβριος με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές έξτρα πτήσεις που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή.

Τουλάχιστον για τις δέκα πρώτες μέρες του μήνα, η τουριστική κίνηση θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η τουριστική περίοδος στη Ρόδο θα τερματιστεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου δέκα μέρες αργότερα από πέρσι.

Για μία ακόμα φορά θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ευημερία των αριθμών δε συμβαδίζει με την αύξηση των εσόδων καθώς, η υπερφορολόγηση και ο υψηλός ΦΠΑ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός τουριστών κάνει διακοπές με all inclusive, δεν αφήνουν στην αγορά περιθώρια για κέρδος.

Προβλέψεις για το 2017
Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, αυτές εδράζονται σε ένα καταρχήν θετικό κλίμα, και υπάρχει μία αισιοδοξία, όμως η χρονιά δεν θα είναι εύκολη λόγω των γνωστών προβλημάτων που χαρακτηρίζουν το τουριστικό μας προϊόν.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σαιζόν για το 2017 θα παίξουν οι αγορές της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Τουρκίας.

Ως ανταγωνιστές μας, εκτιμά ότι θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό και το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο καθώς το πλήρες άνοιγμά τους θα μας φέρει σε μειονεκτική θέση, όπως τονίζει.
Ήδη το γεγονός ότι είμαστε ακριβός προορισμός θα παίξει σημαντικό ρόλο, ενώ οι τ.ο. θα καταρτίσουν τα προγράμματά τους και με βάση την εξέλιξη στα ζητήματα της τρομοκρατίας και του προσφυγικού.

Πάντως ο κ. Ματσίγκος στάθηκε ιδιαίτερα στη Ρωσική αγορά την οποία γνωρίζει αρκετά καλά, λέγοντας ότι το άνοιγμα προς την Τουρκία και την Αίγυπτο θα καθορίσει και το ρεύμα προς τη Ρόδο.
55.000 αεροπορικές θέσεις από την Jet2holidays το 2017!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα φτάνει στη Ρόδο αντιπροσωπεία από την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Jet2holidays αναζητώντας νέους συνεργάτες στο νησί μας στο χώρο των ξενοδοχείων.

Πρόκειται για κλιμάκιο που αποτελείται από τα πέντε κορυφαία στελέχη της εταιρίας τα οποία θα έρθουν στη Ρόδο για τρεις μέρες με ιδιωτικό αεροσκάφος προερχόμενα από την Κω. Προηγήθηκε επίσκεψη στη Χαλκιδική, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τον άγιο Νικόλαο.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στο νησί μας Νίκος Σαββαΐδης, η εταιρία προγραμματίζει ακόμα περισσότερες αεροπορικές θέσεις για τη Ρόδο του χρόνου ανεβάζοντάς τες στις 55.000 εκτιμώντας ότι θα καλύψει με βεβαιότητα τις 47.000 από αυτές.

Σημειώνεται ότι φέτος οι αεροπορικές θέσεις της για τη Ρόδο ανήλθαν σε 35.000 ενώ για του χρόνου αποφασίστηκε αρχικά να αυξηθούν στις 42.000 θέσεις με την εταιρία να παίρνει νέα απόφαση για 55.000!

Υπογραμμίζεται ότι η εταιρία έχει παραγγείλει 30 νέα αεροσκάφη από τα οποία παρέλαβε τα 7. Την επόμενη χρονιά η Jet2holidays θα είναι η πρώτη στην κατάταξη των εταιριών σε μεταφορά τουριστών από την Αγγλία.

Οι πτήσεις της προς Ρόδο ξεκίνησαν σύμφωνα με τον κ. Σαββαΐδη πριν από τρία χρόνια, χρησιμοποιώντας αρχικά ως βάση το Λιντς και σταδιακά και άλλα αεροδρόμια στα βόρεια της χώρας. Από το 2017 όμως χρονιά κατά την οποία θα αυξήσει και το πτητικό της έργο, θα πραγματοποιεί τις απευθείας πτήσεις της και από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιούνται από την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας απευθείας προς τη Ρόδο πτήσεις 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Εν κατακλείδι θα πρέπει να τονιστεί ότι τα μηνύματα από την Αγγλική αγορά είναι αρκετά θετικά για την επόμενη χρονιά, και ενδεικτικό αυτής της εξέλιξης είναι και το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει περίπου 8.000 κρατήσεις έναντι 1.000 το ίδιο διάστημα πέρσι.

Δηλώσεις Χατζημάρκου
«Σε μια εξαιρετικά αρνητική συγκυρία, υπό το φόβο τόσο των τρομοκρατικών χτυπημάτων όσο και της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αυτό που φέτος αποτιμήθηκε είναι η πολύ μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό της Ρόδου».

Αυτό δήλωσε, μιλώντας χτες στην ΕΡΤ Ρόδου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Χαμογελαστοί και περήφανοι πρέπει να είμαστε, τόνισε, καθώς αποδείχθηκε ότι τα νησιά μας κρατάνε ακόμα την ελκυστικότητά τους» και κάλεσε όσους μοιρολογούν ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, ν’ αφήσουν κατά μέρος τα ψυχολογικά τους και να σταματήσουν να περνάνε μηνύματα ισοπέδωσης και μηδενισμού.

«Αν πέρυσι, είπε, που η χώρα μας δεχόταν επιθέσεις απ’ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού έλεγες στους ίδιους ανθρώπους, που σήμερα διαμαρτύρονται, ότι η σεζόν του 2016 θα έκλεινε με μείωση της τάξης του 10%, θα εύχονταν η μείωση να ήταν μόνο τόση. Σήμερα, που κλείνει ο ένας μήνας μετά τον άλλο με αύξηση 8%, 9% και 10%, δεν είναι ευχαριστημένοι».

Ο περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι ένα όραμα χρόνων, της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, που εξαντλείτο μόνο σε συζητήσεις και ευχές, από φέτος επιτυγχάνεται, ανακοινώνοντας ότι από τις 14 Νοεμβρίου θα έχουμε ανοικτά ξενοδοχεία.

Αναφερόμενος στο Σεπτέμβριο είπε ότι κλείνει και αυτός ο μήνας με μεγάλη αύξηση, ενώ για τον Οκτώβριο τόνισε ότι θα είναι ο καλύτερος της 20ετίας.
Σ’ ότι αφορά στην υπερφορολόγηση, ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε ότι αυτή είναι γεγονός και οδηγεί σε άσχημα οικονομικά αποτελέσματα.

«Δεν φταίνε όμως οι πελάτες μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι και τα δικά τους οικονομικά δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας.

«Υποφέρει και ο μέσος Ιταλός και ο μέσος Ισπανός και ο μέσος Άγγλος, ακόμα και ο μέσος Γερμανός» είπε και το μόνο που δεν θέλει ερχόμενος στη Ρόδο, για λίγες ημέρες ξεκούρασης, είναι να τον αντιμετωπίζουμε με κατήφεια.

Γ. Χατζημάρκος: «Να σταματήσει η ισοπέδωση και ο μηδενισμός»Γ. Χατζημάρκος: «Να σταματήσει η ισοπέδωση και ο μηδενισμός»

Διαβάστε ακόμη

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη