Επικίνδυνη η διαδικασία που ακολούθησε ο δήμος Ρόδου για την κατεδάφιση

Την έντονη διαμαρτυρία του, εξέφρασε με επιστολή που κοινοποίησε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ροδιακής» ένας συμπολίτης μας, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη και επικίνδυνη την διαδικασία απομάκρυσης της αμιαντοσκεπής που υπήρχε στο οίκημα της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, το οποίο κατεδάφισε πρόσφατα ο Δήμος Ρόδου.

 

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Για ακόμη μία φορά φαίνεται η άγνοια και η εγκληματική αμέλεια των ανθρώπων που κυβερνούν τοπικά το Νησί μας. Εντάξει, ο Δήμαρχος είναι δικηγόρος και είναι άσχετος με τα τεχνικά θέματα, οι υπόλοιποι Τεχνικοί Υπάλληλοι και πολιτικό προσωπικό που είναι; Δεν είδε κανείς ότι το περίπτερο έχει στέγη κατασκευασμένη από κυματοειδή φύλλα «ΕΛΛΕΝΙΤ», δηλαδή από αμιαντοτσιμέντο και το ξήλωσαν με δύο τσαπιές;

Το υλικό αυτό είναι επικίνδυνο απόβλητο κατεδάφισης και έχουν δικαίωμα να το αποξηλώνουν και να το διαθέτουν σε εγκαταστάσεις διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων μόνο αδειοδοτημένες επιχειρήσεις διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων και όχι ο κάθε χειριστής! Αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος θα είχε παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας από τις φωτογραφίες και μόνο που μοστράρετε και θα τους είχε μαζέψει όλους (η διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων χωρίς άδεια αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα με βάση τις διατάξεις του Ν.4042/2012)!

Εκτέθηκαν άνθρωποι σε σκόνη αμιάντου κατά την αποξήλωση, με ότι αυτό συνεπάγεται! Άντε και το ξηλώσαμε, που θα τα ρίξουμε τα απόβλητα; Η σωστή διαδικασία είναι: 1) αποξήλωση των φύλλων αμιάντου από αδειοδοτημένη εταιρεία 2) συσκευασία των φύλλων σε bigbags3) αποστολή τους σε ΧΥΤΑ επικινδύνων του εξωτερικού!

Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό γράφτηκε προς ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής και παρακαλώ τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» να μην το διαγράψει!»