Φίλος της Ρόδου ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ειδικά στη Ρόδο, έναν τόπο με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία, εξέφρασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Τσεχίας κ. Milos Zeman  που βρίσκεται στο νησί για να παραστεί στις εργασίες του φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» που θα ξεκινήσουν αύριο το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας παρέστη στα εγκαίνια επαναλειτουργίας του προξενείου της Τσεχίας στο νησί( δεν λειτουργούσε εδώ και πέντε χρόνια) και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.

Αναφερόμενος επίσης στη Ρόδο επεσήμανε ότι είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του και ειδικά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας τονίζοντας ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί.

Στην τελετή εγκαινίων του προξενείου παρέστησαν  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Ευαγγελος Μανδρακός, αντιδήμαρχοι καθώς και ο πρέσβης της Τσεχίας στην Ελλάδα.

Ο Τσέχος πρόεδρος εξήρε επίσης τη δραστηριότητα του πρόξενου στη Ρόδο κ. Μαν. Μαρκόπουλου.

Σε συνομιλίες που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου ο πρόεδρος της Τσεχίας εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ρόδου, που διεκδικεί τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.