O Χαράλαμπος Κόκκινος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

O Χαράλαμπος Κόκκινος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

O Χαράλαμπος Κόκκινος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 141 ΦΟΡΕΣ

Προωθείται επιμόρφωση στελεχών και πολιτών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο για προγράμματα Πολιτικής Προστασίας και δράσεις συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία αποτελεί το θεσμικά επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο της Περιφερειακής και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, δραστηριοποιείται στους τομείς της αναβάθμισης της διοικητικής ικανότητας των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στην υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων προς όφελος της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και προωθούνται:

σεμινάρια επιμόρφωσης από την ΕΕΤΑΑ, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Αιγαίου, για θέματα φυσικών καταστροφών,

επιμόρφωση στελεχών της Περιφέρειας και των Δήμων για ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το τομέα της πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα ο κ. Κόκκινος αιτήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου να ενταχθεί στη πολιτική εφαρμογή του προς υποβολή προγράμματος καινοτόμων δράσεων σε θέματα πολιτικής προστασίας από την Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Την ίδια μέρα της παρουσίας του στην Αθήνα (23.9.2016) ο κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94 FM» και στην εκπομπή του Γιώργου Κοντονή «ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ».

Ο κ. Χ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε θέματα που ταλανίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η αυξανόμενες ροές παράνομων μεταναστών, η απουσία κινήτρων και δράσεων νησιωτικότητας από την κεντρική εξουσία, έγινε αποτίμηση της τουριστικής περιόδου και αναφορά στην αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας, στην απουσία του κοινωνικού κράτους σε παιδεία και υγεία, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και στη μείωση των δρομολογίων της ακτοπλοΐας και της αεροπλοΐας τους επόμενους μήνες. Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου