Θέμα χρόνου η κατάρρευση του κάστρου του Μονολίθου!

Θέμα χρόνου η κατάρρευση  του κάστρου του Μονολίθου!

Θέμα χρόνου η κατάρρευση του κάστρου του Μονολίθου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 546 ΦΟΡΕΣ

Στην Εισαγγελία ετοιμάζονται να προσφύγουν οι κάτοικοι του χωριού

Να κλείσουν την είσοδο και την πρόσβαση στο κάστρο του Μονολίθου, απειλούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, καθώς πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών!

Είναι ήδη γνωστό άλλωστε ότι εδώ και χρόνια πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο είναι εντελώς «ξεχασμένο» από το υπουργείο Πολιτισμού, είναι «ξέφραγο αμπέλι» και έχει πρόσβαση σε αυτό ο οποιοσδήποτε, χωρίς να φυλάσσεται, παρότι ο αριθμός των επισκεπτών του τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον χειμώνα.

Έχει αφεθεί να καταρρέει, αν και κατά καιρούς έχουν καταθέσει ερωτήσεις στην Βουλή αρκετοί από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου, όπως ο Δημήτρης Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Μάνος Κόνσολας της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη πάντως ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Διαμαντής Κονισσής μαζί με άλλους φορείς της περιοχής, ετοιμάζονται να καταθέσουν και σχετική καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία της Ρόδου, καθώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, αλλά και τα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει γίνει το παραμικρό, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ακόμη και για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ειδικότερα από τον περασμένο Ιούλιο η τοπική κοινότητα Μονολίθου έχει καταθέσει σχετικές αναφορές και αιτήματα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ρόδου, χωρίς όμως να υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση.

Επανήλθαν ξανά πριν από μερικές ημέρες με νέο αίτημα, αλλά η απάντηση που έλαβαν είναι ότι η αρμόδια υπάλληλος απουσιάζει με άδεια για έναν μήνα και πως βάσει νόμου έχουν δικαίωμα να απαντήσουν εντός δύο μηνών σε οποιοδήποτε έγγραφο αίτημα τους κοινοποιείται!

Εκείνο που ζητούν επιτακτικά στον Μονόλιθο είναι να τοποθετηθούν κάγκελα περιμετρικά, στο εσωτερικό του κάστρου, καθώς από κάτω υπάρχει γκρεμός.

Παράλληλα όμως χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και στο ζήτημα με τις πέτρες που αφαιρούν οι επισκέπτες από τα τοιχώματα του κάστρο για να φτιάχνουν… πυργάκια όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που φέτος έχει γίνει «μόδα» μεταξύ των τουριστών και δεν έχει βρεθεί τρόπος για να το σταματήσουν.

Μάλιστα κάποιοι από τους φορείς του Μονολίθου έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τουλάχιστον να δοθεί η σχετική άδεια για να τοποθετήσουν κάποιες ταμπέλες με δικά τους έξοδα, ώστε να απαγορεύουν το παραπάνω φαινόμενο και επιπλέον να τους δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για το τι πρέπει να γράφουν επάνω.

Εντούτοις ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε αποτέλεσμα…

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank