Παραιτήθηκε η αερολιμενάρχης Ρόδου

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η αερολιμενάρχης Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια υπηρεσίας στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η κα Κριτσινέλια ασκούσε χρέη αερολιμενάρχη από το τέλος του 2011, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Το μεγαλύτερο διάστημα της υπηρεσίας της εργάστηκε στο γραφείο αερολιμενικού ελέγχου στο πιο νευραλγικό τμήμα του αεροδρομίου μας ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένης διοικητικού/οικονομικού τομέα και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν αερολιμενάρχης στο «Διαγόρας».

Συνεργάστηκε άψογα με τις τοπικές αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και με τα μέσα ενημέρωσης και συνέβαλε όσο αυτό ήταν δυνατό στην καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου του νησιού με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία..

Αναπληρωτής της κας Κριστσινέλια θα είναι ο Σπύρος Δεληγιάννης από το τμήμα εναέριας κυκλοφορίας ο οποίος θα ασκήσει τα καθήκοντά του μέχρι να αναλάβουν τη διοίκηση του αεροδρομίου μας οι εκπρόσωποι της Fraport.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η αερολιμενάρχης αποχώρησε οικειοθελώς, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για μία νέα συνεργασία στο ίδιο αντικείμενο εργασίας.

Χτες τελευταία μέρα των καθηκόντων της ως αερολιμενάρχης, δέχτηκε στο γραφείο της τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο μίας αποχαιρετιστήριας συγκέντρωσης.

Οι συνάδελφοί της την αποχαιρέτισαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και της ευχήθηκαν καλή τύχη για το μέλλον.

Η κα Κριστισνέλια, ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες του προσωπικού τα τελευταία χρόνια για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο όσο γινόταν καλύτερα.

Οι δυσκολίες ήταν πολλές αλλά οι εργαζόμενοι με ευσυνειδησία και ιδιαίτερο αίσθημα καθήκοντος κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το έργο τους για να φτάσουμε σήμερα να καταγράφουμε μεγάλα νούμερα στην κίνηση του αεροδρομίου.

Όπως τόνισε η αερολιμενάρχης παρά τη συρρίκνωση του προσωπικού και παρά τα οικονομικά προβλήματα το αεροδρόμιο κατάφερε να ξεπεράσει πολλές δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να δέχεται πτήσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής.

Έτσι ο Σεπτέμβριος μέχρι και χτες το μεσημέρι κατέγραφε αύξηση σε ποσοστό 9,6% καθώς είχαν έρθει μέχρι εκείνη τη στιγμή περίπου 350.000 τουρίστες έναντι 310.000 τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ η κίνηση στις γραμμές εσωτερικού ήταν αυξημένη σε ποσοστό 12,5%.