Nίκος Μπίλλης: Σπούδασε σεφ στη Ρόδο και διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο

Nίκος Μπίλλης: Σπούδασε σεφ στη Ρόδο και διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο

Nίκος Μπίλλης: Σπούδασε σεφ στη Ρόδο και διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2428 ΦΟΡΕΣ

«Φωτιά» πήρε η διαδικτυακή ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Ένας σεφ που σπούδασε στη Ρόδο ετοιμάζεται να κατακτήσει τον… κόσμο στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2016, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον Nίκο Μπίλλη, 29 ετών, που γεννήθηκε στο Βελεστίνο και σπούδασε μαγειρική στη Ρόδο όπου και εργάστηκε αρχικά. Αργότερα δούλεψε με τον Στέφανο Κολυμάδη στο Water Restaurant του Sani Resort, κατόπιν εργάστηκε στην Ελβετία και έπειτα δούλεψε στην ομάδα του Νίκου Καραθάνου στo Ηytra και Γαλάζια Hytra. Έχει κάνει stages στα εστιατόρια Miramar**, Le Jardin Des Senses**, De Librije***, Noma** και αγαπά ιδιαίτερα τη προσέγγιση της Nordic Cuisine. Σήμερα, είναι chef στο Botrini's.
Ο Νίκος Μπίλλης κέρδισε τον ημιτελικό των Μεσογειακών χωρών τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ με το πιάτο του «Νόστιμον Ήμαρ- Παλαμίδα, Σταφίδα, Τσιγαρέλι» και πλέον ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τους πιο ικανούς σεφ απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι προκρίθηκαν με την αντίστοιχη διαδικασία στους ημιτελικούς που διεξήχθησαν στις δικές τους γεωγραφικές περιοχές.

Το πιάτο του
Ο ίδιος μιλώντας για το πιάτο με το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό τόνισε: «Το "Νόστιμον Ήμαρ" είναι η "μέρα του γυρισμού", καθώς η λέξη "νόστιμος" έχει την ίδια ρίζα με το "νόστος" και το "νέομαι" (επιστρέφω). Για εμένα το πιάτο αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή στις παιδικές μου αναμνήσεις, στις ρίζες μου. Κάθε υλικό αποτελεί ένα είδος " "σταθμού" στο δικό μου ταξίδι. Το πιάτο χωρίζεται σε τρία στάδια: στον ζωμό- τσιγαρέλι, τη παλαμίδα με σταφίδα και αυγοτάραχο και το "σπινιάλο".

Στο δικό μου "τσιγαρέλι" χρησιμοποίησα 54 διαφορετικά υλικά συνολικά, ανάμεσά τους και αρκετό μάραθο. Στη παλαμίδα, το "κυρίως" πιάτο της πρότασης, το ψάρι, το οποίο μαρινάρισα σε πετιμέζι και ξίδι από λευκή σταφίδα συνδυάστηκε με μαύρη σταφίδα Κορίνθου αποξηραμένη στη σκιά και λούπινα που ξεπικρίζονται στη θάλασσα. Το τρίτο στάδιο, είναι ένα "σπινιάλο", με όστρακα μες στο νερό τους.
Προσωπικά, αυτά τα τρία μικρά πιάτα που συνθέτουν τη πρότασή μου, μού θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μου, τον Βόλο και τη κουλτούρα του μεζέ».

Η ψηφοφορία
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://www.finedininglovers.com/special/sanpellegrinoyoungchef2016/blog/vote-inspirational-message/ η οποία μετράει καταλυτικά για την ανάδειξη του τελικού νικητή. Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν τον Έλληνα υποψήφιο δεν έχουν παρά να μπουν στον συγκεκριμένο σύνδεσμο και να το πράξουν!

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου