Ανακοίνωση των συνταξιούχων για την χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στην Αθήνα ενάντια στους συνταξιούχους που βάδιζαν ειρηνικά προς το Μέγαρο Μαξίμου, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον πρωθυπουργό για το σύνολο των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους και όλα τα δικαιώματά τους. Αναφέρει τα εξής:

«Την ευθύνη για τη βάρβαρη επίθεση τη φέρει ακέραια η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός .
Η επιβολή με τη βία της πολιτικής της ΕΕ που έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση των συνταξιούχων δείχνει την απουσία επιχειρημάτων από την πλευρά της  κυβέρνησης.  


Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι και δε θα νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τις περικοπές και την εξαθλίωση στην οποία αυτές τους οδηγούν. Καλούμε και τα άλλα Σωματεία των Συνταξιούχων να καταδικάσουν τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ.


Οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες με βάσει τα αιτήματά μας. Συμμετέχουμε  στον αγώνα των εργαζομένων και των  ανέργων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται – κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ομαδικές απολύσεις, ελαστικά ωράρια κ.ά.
Καλούμε  τους συνταξιούχους της Ρόδου να γραφούν στα Σωματεία τους για να παλέψουν οργανωμένα και μαζικά για τα δίκαια αιτήματά τους.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Γεωργία Φαρμακίδου        
Ο Γραμματέας
Πάρις Παπαθεοδώρου»