Προγράμματα για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

Νέα προγράμματα κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλεια Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ», θα υλοποιήσουν το Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και η αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δ.ΕΤ.Α.Π. τον Νοέμβριο 2016 σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό να το παρακολουθήσουν επιχειρηματίες και υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται, διακινούν, παράγουν  ή μεταποιούν τρόφιμα. Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να έχουν καταρτισμένο όλο το προσωπικό τους που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και ποτά (συσκευασμένα ή μη) διαφορετικά υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα κατόπιν ελέγχων.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη Ρόδο κατόπιν προγραμματισμού από τον ΕΦΕΤ.

Η κατάρτιση διαρκεί 10 ώρες, θα υλοποιηθεί σε 2 ημέρες (2 πεντάωρα) κι έχει κόστος 80€ (συμπεριλαμβανομένου του παράβολου εξέτασης ΕΦΕΤ που είναι 30 €).

Ημερομηνίες για παρακολούθηση του σεμιναρίου στη Ρόδο:

1) Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου πρωί

2) Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Νοεμβρίου απόγευμα

3) Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου απόγευμα

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι καταθέσουν την αίτηση και την προκαταβολή 50€, από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 9:00–15:00. Θέσεις περιορισμένες. Σε περίπτωση συμπλήρωσης των τμημάτων θα δημιουργηθούν νέα σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων & προκαταβολής:

Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου – ΔΕΤΑΠ, Γρηγορίου Λαμπράκη 8 (κτήριο Επιμελητηρίου  Α’ όροφος), Ρόδος, τηλ: 2241044288 / 2241044280

ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι (Δημοτικό Κτήριο Α’ όροφος), τηλ: 2241070615